عمل لاپاراسکوپی یکی از اعمال جراحی است که میتواند برای لاغری و تناسباندام به کار رود. این عمل هم میتواند بهطور مستقل به کار رود و هم بهعنوان روشی کمخطر برای یکی از اعمال جراحی. نحوه جراحی توسط اعمال جراحی طوری است که معمولاً مخاطرات و عوارض عدیدهای انتظار فرد جراحیشده را میکشد. اعمال لاپاراسکوپی با محدود کردن برش و باز بودن عمل این مخاطرات را به حداقل میرساند. از این رو عمل لاپاراسکوپی روشی محبوب و پر کاربرد برای اعمال جراحی میباشد. در این مقاله به معرفی یکی از مخاطرات بعدازاین عمل (ورم شکم بعد از عمل لاپاراسکوپی) میپردازیم.
عمل لاپاراسکوپی کارا در زمینه رفع مشکلات چاقی و تناسب اندام
چاقی و عدم تناسباندام از مشکلاتی است که در روزگاری کنونی خیلی از افراد آن را تجربه میکنند. چاقی به جز اینکه خود بیماری است چه از نظر روحی و چه جسمی زمینهساز بروز خیلی از بیماریها میباشد. از قدیم روشها مختلفی را برای رفع مشکلات چاقی و عدم تناسباندام به کار میبرند. بالا برد فعالیت بدنی و رژیم غذایی دو راه قدیمی بودند.
دارودرمانی به روش سنتی و بعد مدرن از روشهای دیگر بود. گاهی این روشها روشهایی نبودند که بتوانند بر چاقی یا عدم تناسباندام غلبه کنند. به خاطر این مشکل در دوران مدرن اعمال جراحی لاغری به کار گرفته شدند. یکی از این روشهای جراحی لاغری عمل لاپاراسکوپی یا عمل اسلیو معده میباشد. عمل لاپاراسکوپی به خاطر کمتر بودن میزان بریدگی و باز نبودن عمل دارای مخاطرات کم و محبوبیت بالایی میباشد.
نحوه انجام عمل لاپاراسکوپی
برای انجام این عمل ابتدا فرد مراجعهکننده مشاورههای لازم را از جراح دریافت میکند. بعد از انتخاب روش جراحی با معاینه، گرفت شرححال و آزمایش سلامت فرد قبل از عمل تائید میشود. بعد از این مرحله فرد در بیمارستان شده و با انجام کارهایی مانند قطع مصرف دخانیات، الکل و مواد غذایی مهیای شروع عمل جراحی میشود. عمل لاپاراسکوپی با یک بیهوشی عمومی شروع میشد. در این عمل جراح در محل جراحی چندین برش و شکاف کوچک ایجاد میکند.
سپس وسیلهای به نام لاپاراسکوپ را وارد بدن بیمار میکند. لاپاراسکوپ تصاویر محل جراحی به جراح و گروه درمانی انتقال میدهد. با کمک لاپاراسکوپ جراح عمل لاغری را انجام میدهد. با پایان گرفتن عمل فرد را ریکاوری و مهیای به هوش آمدن میکنند. بعد از به هوش آمدن فرد جراحیشده مدتی کوتاه او را در بیمارستان تحت مراقبت قرار میدهند. بعد از تائید نتیجه جراحی و سلامت فرد، پزشک جراح یا گروه درمانی بیمارستان او را ترخیص میکنند.
عوارض بعد از عمل لاپاراسکوپی
عمل لاپاراسکوپی هم به مانند دیگر اعمال جراحی لاغری احتمال دارد که فرد جراحیشده را با عوارضی روبرو کند. واکنش بدن به بیهوشی، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، عفونت محل جراحی و… از این دست عوارض هستند. یکی دیگر از این عوارض، بروز نفخ و سفتی و درد شکم بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی میباشد.
ورم شکم بعد از عمل لاپاراسکوپی
همانطور که در بالاتر گفته شد بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی مخاطراتی ممکن است برای فرد جراحیشده رخ دهد. یکی از این مخاطرات بروز نفخ شکم، سفتی و نهایتاً درد شکم میباشد. عوارض مانند ورم، ناراحتی معده و بزرگ شدن شکم بعد از جراحی عوارضی معمول میباشند. این مخاطرات ممکن است فرد جراحیشده را نگران کند ولی خوشبختانه دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. دلیل این امر این است که بروز این عوارض موقتی بوده و کمکم محدود میشود. معمولاً بروز نفخ و تورم لاپاراسکوپی بعد از عمل 48 ساعت پس از عمل به حد نهایی خود میرسد. با گذشت زمان و مداخله پزشک جراح شدت این مخاطره کمکم تا 12 هفته فروکش میکند.
علت بروز ورم شکم بعد از عمل لاپاراسکوپی
چندین دلیل برای بروز ورم شکم بعد از عمل لاپاراسکوپی وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم:
-
اختلال در سیستم لنفاوی
معمولاً انسداد در سیستم لنفاوی منجر به بروز تورم میشود. البته لازم به ذکر میباشد که این تورم یکی از موارد معمول و ضروری در روند بهبودی و نقاهت میباشد. چون نشان از حقیقتی مثبت دارند. در واقع نواحی دارای تورم حاوی گلبولهای سفید و پروتئینهایی هستند. این مواد برای بهبود ناحیه جراحی مورد نیاز هستند. این مکانیسم به پیشگیری از عفونت یا سرکوب عفونت بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی کمک میکند.
-
کندی کارکرد دستگاه گوارش
بعد از عمل جراحی معمولاً برای رفع مشکلاتی مانند درد از داروهایی بهره میگیرند. استفاده از داروهای بیهوشی، داروهای مسکن، آنتیبیوتیکها و دیگر داروها اکثر کندی در عملکرد روده را به دنبال دارند. این به معنی این است که بعد از عمل فرد دچار یبوست خواهد شد. این یبوست در بیشتر اوقات علائمی مانند نفخ و بروز احساس ناراحتی در فرد را در پی دارد.
-
دریافت وریدی مایعات
در طول عمل لاپاراسکوپی، معمولاً گروه درمانی از طریق وریدی به فرد جراحیشده مایعات مورد نظر را تزریق میکنند. این عمل موجب جلوگیری از دهیدراتاسیون، بر هم خوردن تعادل الکترولیت و بروز شوک در زمان به هوش آمدن فرد میشود. در کنار نتایجی مفیدی مانند تعادل دوباره سدیم در بدن ، دریافت مایعات از طریق تزریق وریدی بروز نفخ و ورم شکمی را به دنبال دارند.
-
عدم داشتن میزان تحرک مناسب
معمولاً در طول دوره نقاهت بعد از عمل جراحی ، فرد نمیتواند همان میزان تحرک قبل از عمل جراحی را داشته باشد. کاهش تحرک بعد از عمل مواردی مانند حبس شدن مایعات و افزایش تورم و نفخ را در پی دارد. البته این دلیلی معمولاً موقتی است و با بهبود یافتن بدن، فرد میتوان میزان تحرک خود را بالا ببرد.
درمان نفخ شکم بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی
همانطور که در بالاتر ذکر شد، نفخ و ورم بعد از جراحی معمولاً با گذشت زمان محدود میشود. در این حالت بیشتر تورم و نفخ تا 12 هفته خیلی ناچیز میشود. این روند تا 12 ماه بعد از جراحی تکمیل شده و فرد میتواند از این مشکل رهایی یابد. گاه این مشکل خود به خود حل میشود و گاه نیاز به مداخله درمانی دارد. در ادامه به چند روش برای محدود کردن میزان ورم، نفخ و ناراحتی معده بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی اشاره مینماییم:
افزایش تحرک
معمولاً بعد از گذشت زمانی از جراحی، جراح به فرد جراحیشده اجازه انجام فعالیت بدنی و تحرک را می دهد. بعد تایید پزشک فرد جراحیشده باید تحرک بدنی خود را به میزان مطلوبی برساند.
افزایش مصرف مایعات
بالا رفتن مصرف مایعات موجب میشود که مواد و مایعات اضافی از بدن فرد جراحیشده خارج شود. یکی از این مواد زیان بار، مواد بیهوش کننده میباشند که فرد را دچار رخوت و سستی میکنند. همچنین وجود مایعات اضافی در بدن موجب تورم بدن و ایجاد محدودیت در حرکات بدنی میشود. با خروج این مواد و مایعات از بدن فرد شادابی و قدرت تحرک خود را باز مییابد. نتیجه این امر میتواند افزایش قدرت دستگاه گوارش و کاهش تورم در بدن باشد.
دریافت مقادیر کافی فیبر
یکی از بهترین مواد برای افزایش تحرک دستگاه گوارش و کاهش نفخ و ورم دریافت فیبر غذایی میباشد. این فیبر میتواند از طریق مختلف تأمین شود. رژیم غذایی متعادل و یا دریافت مکمل از جمله این راهها میباشند.
استفاده از مواد و داروهای شل کننده
دریافت داروهای نرمکننده مدفوع (مانند ساشه های درمانی) راهی برای غلبه بر یبوست بعد از جراحی میباشد.
قطع داروهای ضد درد قوی و جایگزینی داروهای مناسب
برای پیشگیری از بروز نفخ و تورم بعد از عمل جراحی نیاز است که فرد بعد از مدت کوتاهی دریافت داروهای ضد درد قوی را متوقف کند. دریافت داروهای جایگزین ملایمتر نظیر پاراستامول میتواند نفخ و ورم شکم بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی را کم کند.
پوشیدن لباس مخصو دوران بعد از جراحی
یکی از راهها برای کاهش تورم و سفتی شکم پوشیدن لباس جراحی بعد از عمل میباشد. معمولاً تا زمانی که پزشک جراح صلاح ببیند، پوشیدن این لباسها باید ادامه پیدا کند.
بحث و نتیجهگیری
اگرچه معمولاً بروز نفخ و درد شکمی بعد از عمل لاپاراسکوپی فرد را اذیت میکند اما در زمینه راهکارهایی هم وجود دارد. باید دانست که بروز نفخ و تورم پس از جراحی قسمتی از یک روند طبیعی نقاهت میباشد. از این رو به مرور زمان البته مداخله به موقع و درست جراح این عارضه کاهش مییابد. اگر این موارد کاهش پیدا کرد فرد میتواند مشاورههای لازم را از جراح خود دریافت کند.
معرفی جراح برتر برای انجام عمل لاپاراسکوپی
شرط مهم در انجام جراحی لاپاراسکوپی ایمن بهره گیری از یک جراحی ماهر و با دانش میباشد. در زمینه پیشنهاد ما دکتر علیرضا آذر پیکان از بهترین جراحان شهر تهران و حتی ایران است. این جراح پزشکی با دانش، ماهر و دارنده بالاترین مدارک از بهترین دانشگاهها می باشند. همچنین جناب دکتر دارای کارنامه ای درخشان در اعمال جراحی لاغری و بیماری های گوارشی میباشد. دکتر آذر پیکان فلوشیپ فوق تخصصی انکو سرجری و لاپاراسکوپی پیشرفته، جراحی چاقی از دانشگاه تهران، رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان میباشد. این جراح قابل دارای دقتی بالا در امور مراجعهکنندگان و همچنین دارای اخلاقی پسنیده است. سابقه روشن این جراح شامل بیش از 3000 عمل جراحی با نتایج درخور است. گوشه ای از رزومه و فعالیت این جراح شامل موارد زیر می باشد:
- عضو انجمن جهانی جراحی چاقی (IFSO)
- عضو رسمی جامعه کلوپروکتولوژی اروپا (ESCP)
- فلوشیپ فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته، کلورکتال و جراحی چاقی از دانشگاه شیراز
- فلوشیپ فوق تخصصی انکوسرجری و لاپاراسکوپی پیشرفته
- رزیدنت برگزیده دانشگاه تهران در زمان گذراندن دوران تخصص
- سابقه بیش از ۳۰۰۰ جراحی موفق
افراد متقاضی میتوانند برای کسب آگاهی از فعالیتهای دکتر آذر پیکان به اینستاگرام دکتر آذر پیکان (drazarpeikan) مراجعه نمایند. به جز این موارد افراد مراجعهکننده میتوانند از تجارب افراد جراحیشده بهره گیرند. این امر میتواند روشی مناسب برای برطرف کردن پرسشهای ذهنی افراد متقاضی این عمل باشد. مراجعهکنندگان برای ارتباط مستقیم با دکتر آذر پیکان میتوانند از شمارههای زیر استفاده کنند:
- ۰۲۱-۲۳۰۲۱۷۶۳
- ۰۲۱-۲۳۰۲۱۷۶۴
- ۰۹۱۲۰۵۷۱۳۳۵
آدرس مطب: تهران. سعادت آباد، بین چهار راه سرو و بلوار شهرداری، خیابان ریاضی بخشایش، کلینیک بیمارستان عرفان
برای دیدن ویدیو جراحی چاقی دکتر آذرپیکان به این سایت مراجعه کنید
4 دیدگاه دربارهٔ «ورم شکم بعد از عمل لاپاراسکوپی + ( 4 علت ورم شکم )»
سلام و وقت بخیر.دختر خواهرم عمل کیست تخمدان کرده ولی از ناحیه عمل یک زره بالا ورم کرده عین اندازه دو گردو الان بردن به یک دکتر میگن تو عمل چاقو خورده به یکی از رگهای باید عمل بشه آیا ممکنه یا ورم از یک چیز دیگه است خواهشن کمکمون کن
سلام لطفا سریعا به صورت حضوری مراجعه، یا با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۹۱۲۰۵۷۱۳۳۵
۰۲۱۲۸۴۲۱۹۴۲
سلام و وقت بخیر. به دلیل ریفلاکس معده به مزی، دکترها توصیه کزدن که عمل نیسان فنداپلیکشن انجام بدم و میخوام بدونم آیا جناب دکتر این عمل رو از طریق لاپرسکپی انجام میدن؟ و اینکه هزینه عمل تقریبا چقدر هستش! ؟تشکر از شما
سلام اقا ابراهیم خوبین؟!
لطفا به صورت حضوری مراجعه کنید یا با شماره های زیر تماس بگیرید
09120571335
02128421942