جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
logo

عمل جراحی بای پس معده

عمل بای پس معده
محتوا پنهان

بای پس معده، جراحی تهاجمی بوده که بدون خارج کردن بخشی از معده، آن را به دو قسمت تبدیل می کند. عمل بای پس معده را می توان به عنوان یکی از زودبازده ترین انواع عمل جراحی چاقی معرفی کرد. انجام بای پس معده تکنیکی کاملا پیشرفته بوده که در آن توسط مهارت هایی تخصصی، معده به دو نیمه بالایی و پایینی تقسیم می شود. حجم نیمه بالایی معده حدود 5 درصد از حجم نیمه پایینی معده بوده که با تکنیک بای پس، 100 تا 150 سانتی متر از قسمت بالایی روده به کیسه بالایی متصل می شود. در این حالت حجم خیلی کمی از غذا وارد معده شده و بلافاصله از طریق روده جذب و هضم می شود.

این مکانسیم که آن را با جراحی بای پس معده نیز می شناسند توسط متخصصین برجسته ای از جمله دکتر آذرپیکان در تهران انجام می شود. در صورت تمایل به ارتباط با ایشان و اخذ راهنمایی هایی در زمینه عمل های جراحی چاقی از طریق فرم درخواست مشاوره، وقت ویزیت برای خود رزرو کنید.

عمل بای پس معده چیست؟

عمل بای پس معده یک نوع عمل لاغری است که به عنوان درمان در افراد چاق انجام می شود. عمل بای پس معده دارای انواع مختلفی می باشد و همانند جراحی اسلیو معده در افرادی صورت می گیرد که توانایی کاهش وزن با روش های معمول رژیم غذایی و ورزش را ندارند. جراحی های کاهش وزن هیچگاه به عنوان درمان اولیه در افراد چاق توصیه نمی شود و اگر افراد بدون ضرورت این عمل های جراحی را انجام دهند ممکن است دچار عوارض جبران ناپذیری شوند.

معمولا جراحی های بای پس معده در افراد چاقی که به دنبال رژیم غذایی، ورزش و تغییر سبک زندگی دچار کاهش وزن نمی شوند و چاقی و عوارض آن زندگی فرد را مورد تهدید قرار می دهد، انجام می شود. جراحی بای پس معده شامل دو جز هستند، که جز اول سبب محدودسازی و کاهش ورود مواد غذایی شده و جز دوم سبب کاهش جذب مواد غذایی در افراد می شود که نتیجه آن، کاهش وزن طی یک دوره 18 ماهه می باشد.

تفاوت بای پس معده و اسلیو معده

یکی از سوالات رایج مراجعه کنندگان محترم در مورد تفاوت عمل اسلیو معده و بای پس معده می باشد، که باید گفت این دو عمل کاملا متفاوت هستند.

عمل جراحی اسلیو معده نوعی عمل جراحی محدود کننده حجم معده است که در آن حدود 80% حجم معده از درون حفره شکم با جراحی خارج می شود و حجم معده باقی مانده در حدود 100 تا 200 میلی لیتر می باشد. در نتیجه با مکانیسم کاهش حجم و مقدار غذای مصرفی فرد در طی یک دوره 18 ماهه، باعث کاهش وزن می شود اما در عمل بای پس معده هیچ قسمتی از معده از حفره شکم خارج نمی شود و فقط معده به دو قسمت کیسه بالایی و کیسه پایینی تقسیم می شود که کیسه بالایی حجمی در حدود 50 میلی لیتر داشته و در حدود 5% از حجم کیسه پایینی را دارد که این کیسه کوچک جز محدود کننده مواد غذایی در فرد می باشد. پس بسته به وزن اولیه بیمار حدود 100 تا 150 سانتی متر از روده بیمار به کیسه بالایی بای پس می شود و در حقیقت با انجام این کار هم حجم و هم جذب مواد غذایی کاهش یافته و وزن بیمار کاهش می یابد.

برای اطلاعات بیشتر، حتما مقاله «تفاوت عمل اسلیو معده و بای پس معده» را مطالعه کنید.

انواع روش های بای پس معده

درخواست مشاوره تخصصی و استعلام قیمت

جهت مشاوره تخصصی با دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ جراحی چاقی و جراحی سرطان فرم زیر را تکمیل نمایید

جراحی های بای پس معده به روش های مختلفی انجام می شوند که پذیرفته شده ترین و موثرترین روش عمل بای پس کلاسیک معده است، البته سایر روش ها شامل مینی بای پس معده یا امگا، ساسی بای پس و سادی بای پس می باشد که البته این سه روش جراحی، روش های جراحی جدید و تحقیقاتی بوده و با همان مکانیسم کاهش ورود مواد غذایی با محدودسازی معده و کاهش جذب منجر به کاهش وزن می شوند ولی هنوز عوارض آنها طی طولانی مدت مشخص نمی باشد.

تفاوت مینی بای پس معده و بای پس کلاسیک

عمل جراحی بای پس معده کلاسیک و عمل مینی بای پس معده هر دو در یک گروه از عمل های جراحی کاهش وزن قرار دارند و بسیار به هم شبیه هستند و هر در جهت محدودسازی ورود و کاهش جذب مواد غذایی به صورت هم زمان به کار می روند.

این دو عمل جراحی با اهداف زیر انجام می شوند:

  • فرد چاق با توجه به کاهش حجم معده مواد غذایی کمتری مصرف می کند.
  • به علت کاهش جذب کالری کمتری جذب بدن می شود.

اما تفاوت این دو عمل بدین صورت است که در عمل بای پس معده هیچ قسمتی از معده از حفره شکم خارج نمی شود و تنها به دو کیسه بالایی و پایینی تقسیم می شود.

در عمل مینی بای پس کیسه بالایی حجم و طول بیشتری دارد در حالی که در عمل بای پس معده کلاسیک حجم کیسه فوقانی کمتر است.

در عمل مینی بای پس معده طول بیشتری از روده کوچک جهت بای پس استفاده می شود که باعث کاهش جذب بیشتر مواد غذایی و در نتیجه کاهش وزن بیشتر می شود.

هر یک از این دو عمل جراحی مزایا و معایبی دارند که حتما باید انتخاب شیوه مناسب جراحی توسط پزشک جراح صورت گیرد.

تفاوت مینی بای پس معده و بای پس کلاسیک

 

عمل جراحی مینی بای پس معده بهتر است یا بای پس کلاسیک؟

هر دو عمل در یک گروه از اعمال جراحی کاهش وزن قرار می گیرند و کارکرد مشابه ای دارند اما تشخیص روش بهتر برای یک بیمار بر عهده پزشک بیمار می باشد.

اگر فردی دچار رفلاکس شدید معده یا فتق هیاتال باشد به دلیل خطر ابتلا به رفلاکس صفرا کاندید مناسبی برای عمل جراحی مینی بای پس معده نبوده و باید تحت عمل جراحی بای پس معده کلاسیک قرار گیرد.

در مشاوره ای که قبل از عمل جراحی صورت می گیرد، اگر تصمیم بر عمل جراحی بای پس معده باشد، پزشک جراح در مورد مزایا و معایب هر یک از روش ها به بیمار اطلاعات می دهد و بیمار می تواند در مورد بهترین شیوه جراحی کاهش وزن تصمیم بگیرد.

در حقیقت انتخاب شیوه عمل جراحی در نهایت به شرایط بیمار بستگی دارد و مسئول و تصمیم گیرنده نهایی پزشک بیمار است تا بهرین روش ممکن را انتخاب نماید.

در نهایت، توصیه می کنیم حتما مقاله تفاوت عمل بای پس و مینی بای پس معده را مطالعه کنید.

بای پس معده برای چه کسانی مناسب است؟

  • افرادی که BMI یا شاخص توده بدنی آن ها 40 یا بیشتر از آن باشد.
  • افرادی که BMI یا شاخص توده بدنی آن ها 35 تا 40 باشد و دارای بیماری های متابولیک مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه انسدادی خواب و افزایش چربی خون باشند.

تمامی افراد بالا می توانند تحت عمل جراحی بای پس معده قرار بگیرند.

افراد مناسب برای عمل بای پس معده

بای پس معده برای چه کسانی مناسب نیست؟

  • کسانی که قبلا جراحی پیشگیری از رفلاکس معده انجام داده اند.
  • افرادی که دچار کم خونی شدید و کمبود آهن شدید هستند.
  • افرادی که سابقه خانوادگی سرطان معده دارند.
  • افرادی که دچار زخم های معده و دوازدهه هستند.

افراد یاد شده نباید عمل جراحی بای پس معده انجام دهند اما می توانند عمل اسلیو معده را به منظور کاهش وزن انجام دهند.

آمادگی های لازم قبل از انجام عمل بای پس معده

طبیعتا برای هر عمل جراحی، نیازمند است که بیمار از قبل یک سری آمادگی هایی را کسب کند و یک سری کارها را انجام دهد.

آمادگی های پیش از عمل بای پس معده عبارتند از؛

– مشاوره

قبل از انجام عمل جراحی بای پس معده باید مشاوره بین بیمار و پزشک مربوطه انجام گیرد.

حتما باید شرح حال و ارزیابی از وضعیت سلامتی بیمار انجام شود.

معاینات بالینی نیز باید توسط پزشک معالج صورت پذیرد.

پزشک باید قبل از عمل جراحی بای پس معده از داروهای مصرفی بیمار اطلاع پیدا کرده و با پزشک تجویز کننده مشورت نماید.

چندین دارو وجود دارد که باید با اطلاع پزشک تجویز کننده قبل از عمل قطع شوند:

  • داروهایی که از انعقاد خون جلوگیری می کنند. مثل آسپیرین، وارفارین، ریواروکسابان باید حداقل یک هفته قبل از عمل جراحی قطع شوند.
  • داروهایی که ریسک لخته شدن خون را زیاد می کنند. مثل قرص های هورمونی و ضد حاملگی باید قبل از عمل قطع شوند تا ریسک آمبولی ریه کاهش یابد.

مصرف سیگار حتما باید چند هفته قبل از عمل جراحی قطع شود.

ترک سیگار قبل از عمل جراحی کمک شایانی به بهبود سریع بیمار بعد از عمل می نماید.

در صورت بارداری یا قصد آن باید موضوع به پزشک مربوطه اطلاع داده شود.

– رژیم غذایی

اگر در سونوگرافی بزرگی کبد مشاهده گردد فرد باید به مدت دو هفته تحت یک رژیم غذایی کم کالری قرار گیرد تا حجم کبد به منظور انجام عمل لاپاراسکوپی بی خطر کاهش یابد.

– آزمایشات

آزمایشات خون مورد نیاز باید برای بیمار درخواست شود.

سونوگرافی شکم و لگن برای بیمار انجام شود.

بیماران کاندید جراحی بای پس معده باید تحت آندوسکوپی معده و دوازدهه قرار گیرند تا پزشک از وضعیت این بخش ها مطلع شود.

– روانشناسی

پزشک معالج باید معرفی فرد بیمار به روانشناس را، به علت پرخوری عصبی مد نظر قرار دهد.

آیا معده بعد از عمل بای پس قابل برگرداندن است؟

یکی از مزایای عمل جراحی بای پس معده این است که در صورت بروز عوارض نظیر سوء جذب شدید می توان به نسبت به بازگرداندن معده به حالت اولیه اقدام کرد، هر چند که این عمل ساده نمی باشد.

یکی دیگر از محاسن عمل بای پس معده این است که در صورت نیاز به عمل جراحی بازسازی قسمت های مختلف دستگاه گوارشی می توان از کیسه تحتانی معده که بدون استفاده رها شده، استفاده نمود.

بازگشت وزن بعد از عمل بای پس معده

در تمامی اعمال جراحی کاهش وزن در صورت رعایت نکردن توصیه های پزشک جراح پس از عمل دچار افزایش وزن خواهید شد.

اگر چه احتمال بازگشت وزن پس از انجام عمل جراحی بای پس معده بسیار کم است ولی در صورت عدم رعایت توصیه ها و مشاوره های پزشک جراح افزایش وزن دور از انتظار نخواهد بود.

احتمال برگشت عمل بای پس معده

علل افزایش وزن پس از جراحی بای پس معده عبارتند از:

  • ورزش نکردن کافی
  • مصرف مواد مخدر و الکل
  • عدم تغییر سبک زندگی و مصرف کالری زیاد
  • حالات روحی-روانی نظیر پرخوابی، افسردگی و…

مراحل عمل بای پس معده

عمل جراحی بای پس معده در تقریبا 100% موارد به صورت لاپاراسکوپیک انجام می شود اما انجام عمل جراحی به صورت باز نیز امکان پذیر می باشد.

سوالی که برای اغلب بیماران پیش می آید این است که آیا عمل جراحی بای پس در دو مرحله انجام می شود یا نه؟

بله، این عمل جراحی معمولا در دو مرحله انجام می شود، در مرحله اول معده به دو کیسه بالایی و کیسه پایینی تقسیم شده که حجم کیسه بالایی 50 میلی لیتر می باشد و پس از آن قسمتی از روده باریک پیوند زده می شود که اندازه روده پیوندی تا حدود زیادی به وزن اولیه فرد مرتبط می باشد.

در این جراحی با محدود سازی حجم معده و کاهش جذب در نهایت کاهش وزن رخ خواهد داد.

عوارض عمل بای پس معده

عوارض ناشی از عمل جراحی بای پس معده به دو دسته تقسیم می شوند:

  • عوارض زودرس
  • عوارض دیررس

از عوارض زودرس می توان به خونریزی داخل شکمی پس از عمل، آمبولی ریه، عفونت داخل شکمی، مشکلات تنفسی و ریوی و نشت از محل پیوند روده اشاره کرد.

عوارض عمل بای پس معده

از عوارض دیررس می توان به پیچ خوردن روده داخل شکم، انسداد روده، زخم های مارژینال محل پیوند معده به روده و تنگی محل پیوند معدع به روده اشاره نمود.

از عوارض تغذیه ای پس از عمل جراحی بای پس معده می توان به آنمی شدید، کمبود آهن، کمبود ویتامین B12، کمبود ویتامین D3 و کلسیم اشاره کرد. اگر تمایل دارید درمورد عوارض بای پس معده و خطرات آن بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنم بر روی متن لینک شده کلیک کنید.

خطر مرگ پس از عمل جراحی بای پس معده

یک فرد چاق با بیماری های زمینه ثانویه به چاقی مثل دیابت، فشار خون بالا، چربی خون و … حداقل 10 سال کمتر از همسالان با وزن طبیعی عمر خواهد کرد، در حقیقت ریسک مرگ ناشی از چاقی بسیار بیشتر از عمل جراحی بای پس معده می باشد.

احتمال مرگ در عمل جراحی بای پس معده بسیار اندک می باشد و اگر عمل جراحی به دست افراد با تجربه صورت گیرد، ریسک مرگ 0.1% خواهد بود یعنی احتمال مرگ از هر 1000 بیمار تحت جراحی 1 نفر خواهد بود که اگر ریسک این جراحی با جراحی هایی نظیر کیسه صفرا، آپاندیس و سایر جراحی شکمی مقایسه کنیم، ریسک آن بسیار کمتر خواهد بود.

مدت زمان عمل بای پس معده و مدت بستری

مدت زمان عمل جراحی بای پس معده تا حدود زیادی بستگی به مهارت و تجربه جراح دارد و این که چه تعداد از این جراحی ها را انجام داده است اما به صورت معمول این جراحی در بازه زمانی یک تا یک و نیم ساعت انجام می شود.

معمولا پس از عمل جراحی بای پس معده بیمار یک شب را در بیمارستان بستری بوده و پس از مشاوره تغذیه ترخیص خواهد شد.

تغذیه بعد از عمل بای پس معده

قبل از این که در مورد رژیم تغذیه پس از عمل جراحی بای پس معده صحبت کنیم باید بدانیم هدف از این نوع از رژیم غذایی چیست.

  1. اولین هدف جلوگیری از صدمه به معده توسط مواد غذایی سفت بلعیده شده توسط بیمار می باشد.
  2. دومین هدف آموزش نحوه صحیح خوردن غذا به بیمار با لقمه های کوچک است زیرا معده بیمار حجم کمتری دارد و در غیر اینصورت به معده آسیب وارد می شود.
  3. سومین هدف این است که با رعایت رژیم غذایی کمک بسیار زیادی به کاهش وزن شده و از بازگشت مجدد اضافه وزن جلوگیری می شود.
  4. چهارمین هدف از رعایت رژیم غذایی جلوگیری از بروز عارضه نظیر نشتی از محل پیوند می باشد.

با توجه به این که عمل بای پس معده شامل دو مرحله بوده که در مرحله معده کوچک شده و  سپس روده به آن پیوند زده می شود، در چند هفته اول نباید فشار بیش از حد توسط غذاهای سفت و سخت به محل جراحی وارد شود. همچنین ممکن فشار ناشی از وعده های غذایی حجیم و نوشیدنی های گاز دار باعث آسیب به منگنه های محل پیوند شده و باعث نشت از خط منگنه ها شود.

تغذیه مناسب پس از عمل بای پس

 

4 مرحله مهم در مورد رژیم غذایی پس از عمل جراحی بای پس

مرحله اول مصرف مایعات شفاف با حجم اندک و دفعات بسیار زیاد می باشد. در طی 10 روز اول پس از عمل جراحی بای پس بیماران تنها مجاز به مصرف مایعات و آب می باشند. مایعات شامل آب گوشت، آب مرغ، آب میوه طبیعی و رقیق شده، چای عسل و آب به مقدار فراوان می باشد.

مرحله دوم مرحله پوره ها می باشد که از روز دهم تا روز بیستم پس از عمل خواهد بود. در این مرحله بیماران مجاز به مصرف مواد غذایی پخته که توسط مخلوط کن یا میکسر مخلوط و نرم شده اند در طی مدت 30 دقیقه و مصرف دو قاشق غذاخوری در هر وعده خواهند بود. بیماران در این مرحله مجاز خواهند بود چندین مرحله از وعده غذایی مصرف نمایند. بیماران در این مرحله باید روزانه 60 تا 70 گرم پروتئین و 2 لیتر مایعات مصرف کنند. مواد غذایی مجاز در مرحله دوم پس از جراحی بای پس معده شامل گوشت مرغ، گوشت بلدرچین، گوشت بوغلمون، گوشت قرمز نرم و پوره شده، پوره سبزیجات و صیفی جات، میوه های پوست کنده شده و پوره شده و یا پخته شده، عدسی پوره شده، لبنیات کم چرب، ماست و اسفناج و سفیده تخم مرغ پخته شده هستند.

مرحله سوم از روز بیستم پس از جراحی بای پس معده آغاز شده و تا روز سی ام پس از آن ادامه خواهد یافت. مرحله سوم تقریبا مشابه مرحله دوم است ولی نیازی به پوره کردن مواد غذایی نمی باشد و تا حدی که غذا با پشت چنگال له شود، کفایت می کند. مواد غذایی در این مرحله مشابه مرحله دوم می باشد.

در طی مرحله سوم بیمار باید هر وعده غذایی را در طول مدت 30 دقیقه و با جویدن بسیار میل نماید و فواصل میان وعده های غذایی باید 3 تا 4 ساعت باشد. در این مرحله نیز مصرف روزانه مایعات به میزان 1.5 تا 2 لیتر ضروری می باشد.

مرحله چهارم با شروع ماه دوم پس از عمل جراحی بای پس معده آغاز می شود. در این مرحله بیمار کم کم می تواند از غذای سفره میل نماید ولی ترجیحا از پایان ماه اول تا پایان ماه سوم بهتر است، غذاهایی نرم و با ویژگی های نظیر راحت بریده شدن، قطعه قطعه شدن و توسط بیمار قابل جویده شدن باشند. از مصرف غذاهای سفت و یا غذاهایی که به راحتی جویده نمی شوند باید پرهیز گردد.

برای اطلاعات بیشتر، مقاله تغذیه بعد از عمل بای پس معده را مطالعه کنید. رژیم بیان شده در این مقاله به صورت کلی می باشد و برنامه اصلی پس از جراحی بای پس معده توسط دکتر سید علیرضا آذر پیکان به بیماران ارائه خواهد شد.

مکمل های لازم پس از عمل بای پس معده

در عمل جراحی اسلیو معده با توجه به اینکه فقط 80% از حجم معده خارج می شود و مسیر دستگاه گوارش عوض نمی شود، شش ماه تا یکسال پس از عمل جراحی، کلیه ی مکمل ها و ویتامین ها قطع می گردد.

اما در عمل بای پس معده با توجه به اینکه غذاها از قسمت اعظم معده، دوازدهه و روده کوچک منحرف می شوند، امکان بروز کمبود مواد غذایی و سوء تغذیه وجود دارد. به همین علت به این بیماران توصیه می شود از مکمل ها و ویتامین های تجویز شده حداقل به مدت 5 سال پس از عمل جراحی و در صورت امکان تا پایان عمر استفاده نمایند.

بیشتر مشکلات تغذیه ای پس از جراحی بای پس معده ناشی از کمبود آهن و کلسیم، ناشی از انحراف جریان گوارشی از ابتدای روده باریک می باشد. همچنین به دلیل عدم حضور مواد غذایی در معده و مخلوط شدن مواد غذایی با فاکتور داخلی معده، ممکن است بیماران دچار کمبود ویتامین B12 شوند. به همین این علت این بیماران باید حداقل مصرف مکمل های آهن، کلسیم و ویتامین B12 را تا پایان عمر مدنظر قرار دهند.

علت بروز پوکی استخوان قابل توجه بعد از عمل بای پس معده همچنان ناشناخته می باشد ولی بهتر است مصرف ویتامین D به صورت محتاطانه انجام شود.

در نهایت، توصیه می کنیم ویدئو زیر را درباره مصرف مکمل پس از عمل بای پس معده به دقت ببینید:

روند کاهش وزن بعد از عمل بای پس معده

کاهش وزن پس از عمل بای پس معده در بازه زمانی یکسال تا 18 ماه پس از عمل جراحی اتفاق خواهد افتاد. معمولا روند کاهش وزن در ماه های اول بسیار سریع و با نزدیک شدن به ماه های پایانی سرعت کاهش وزن کم می شود به طوری که بیشترین میزان کاهش وزن در 6 ماهه اول پس از جراحی خواهد بود.

هرچند در یکسال مابقی نیز کاهش وزن رخ خواهد داد ولی در نهایت در طی بازه زمانی 18 ماه بعد از عمل جراحی بای پس معده حدود 70% از اضافه وزن بیماران از بین خواهد رفت.

مراقبت و نقاهت پس از عمل بای پس

در گذشته عمل جراحی بای پس معده به صورت جراحی باز انجام میشد که دوره نقاهت طولانی و با درد و سختی بسیار زیادی همراه بود اما امروزه تمامی اعمال جراحی کاهش وزن به شیوه لاپاراسکوپیک و ایجاد چند برش کوچک انجام می شود که درد ناشی از آن بسیار کمتر از عمل جراحی باز خواهد بود ولی در عین حال بیماران پس از عمل جراحی دردهای کرامپی در ناحیه سر دل که به صورت دوره ای احساس می شوند خواهند داشت اما با گذشت مدت کوتاهی از عمل جراحی از این دردها کاسته خواهد شد.

توصیه های پزشک برای کاهش درد پس از عمل به شرح ذیل می باشد:

  • بیمار مرتب در خانه راه برود تا گازهای جراحی لاپاراسکوپیک توسط شکم جذب شده و دفع گردد تا درد از بین برود.
  • مایعات فراوان با حجم کم و دفعات زیاد مصرف کند تا از کم آبی پس از عمل جلوگیری شود که این امر خود به کاهش درد پس از عمل کمک می نماید.
  • با توجه به اینکه در حفره شکم پیوند های متعدد وجود دارد بهتر است از مصرف داروهای ضد درد خوراکی خودداری شود و در صورت لزوم از شیاف استفاده نماید.

به بیماران توصیه می شود پس  از عمل جراحی حداقل سه مرتبه در روز در خانه پیاده روی نمایند ولی این بدین معنا نیست که در پیاده روی زیاده روی کنند زیرا این افراد 24 ساعت قبل از عمل ناشتا هستند و پس از عمل نیز وارد دوره رژیم غذایی می شوند و فشار بیش از حد می تواند باعث ضعف و خستگی و بازگشت دردها شود.

در صورتی که اصول گفته شده جراح به طور کامل توسط بیمار رعایت شود، حداکثر 3 تا 5 روز پس از عمل جراحی دردهای بیمار برطرف شده و حتی می تواند به محیط کار خود باز گردد.

دوره نقاهت بای پس معده

 

– ورزش پس از عمل

پیاده روی در ماه اول پس از عمل جراحی بدین صورت می باشد:

  • در هفته اول پس از عمل جراحی پیاده روی معمولی 3 بار در روز و به مدت 10 دقیقه
  • در هفته دوم پس از عمل جراحی پیاده روی معمولی 4 بار در روز و به مدت 10 دقیقه
  • در هفته سوم پس از عمل جراحی پیاده روی معمولی 2 بار در روز به مدت 15 دقیقه و یکبار به مدت 10 دقیقه
  • در هفته چهارم پس از عمل جراحی پیاده روی معمولی 3 ابر در روز به مدت 15 دقیقه

پس از گذشت 1 ماه از عمل جراحی بهتر است فرد 3 روز از هفته را به فعالیت در آب و شنا اختصاص داده و 4 روز باقی مانده را پیاده روی سریع به مدت 1 ساعت انجام دهد.

لازم به ذکر است منظور از ورزش فعالیتی است که ضربان قلب را بالا ببرد.

3 تا 4 ماه پس از عمل جراحی بدنسازی و وزنه برداری بلامانع می باشد.

اگر چه فعالیت بدنی و ورزش پس از عمل جراحی بای پس معده ضروری و منطقی است اما باید ترتیب منطقی بیان شده رعایت شود.

– خوردن غذای سفره پس از عمل

بیماران با گذشت 1 ماه از عمل جراحی بای پس معده می توانند از غذای سفره استفاده نمایند ولی در عین ترجیح بر استفاده از غذاهای نرم می باشد.

– چکاپ های دوره ای پس از عمل بای پس معده

بیمارانی که تحت عمل بای پس معده قرار می گیرند باید به صورت دوره ای و در فواصل یاد شده یک سری آزمایشات، معاینات، مکمل ها و ویتامین ها و مشاوره ها را دریافت کنند تا در صورت وجود مشکلات یا عوارض ناشی از عمل به صورت جبرانی درمان شوند.

اولین مراجعه افراد به پزشک معالج یک هفته پس از عمل جراحی بای پس معده جهت معاینه و دریافت داروهای جدید می باشد.

یک ماه پس از جراحی جهت وزن کشی، دریافت داروها و مکمل های جدید و دریافت مشاوره تغذیه به پزشک خود مراجعه کنند.

پس از پایان ماه سوم جهت انجام آزمایشات کامل و مشاوره تغذیه و معاینه باید به پزشک خود مراجعه نمایند.

در پایان ماه ششم بیماران باید جهت انجام آزمایشات کامل، سونوگرافی شکم و لگن، بررسی کیسه صفرا و مشاوره تغذیه به پزشک معالج خود مراجعه نمایند. در پایان این ماه بسته به نظر جراح و شرایط بیمار زمان مراجعات و آزمایشات بعدی مشخص خواهد شد.

در عین حال بهتر است بیماران تا پایان بازه 18 ماهه تحت نظر پزشک معالج باشند.

 

نتیجه‌گیری درباره جراحی بای پس معده

عمل بای پس معده از جمله روش‌های جراحی برای کاهش وزن می‌باشد. این روش خط اول درمانی نیست. معمولاً زمانی این روش به کار گرفته می‌شود که روش‌هایی مانند رژیم غذایی، ورزش یا دارودرمانی کارآمد نباشند. عمل بای پس معده روشی تهاجمی مبتنی بر تغییر شکل آناتومیک معده می‌باشد. در نتیجه این روش معده حجم کمتری را برای دریافت غذا دارد. پیامد این امر کوچک شدن حجم معده و کاهش تدریجی اشتها و وزن می‌باشد. این تغییر وزن به شرط رعایت رژیم غذایی متعادل و خوب، ماندگار و پایا می‌باشد.

برای شروع درمان فرد مراجعه کننده باید با مشورت با جراح این روش درمانی را انتخاب کند. اطلاعات لازم  و حتی مخاطرات باید از طریق جراح به فرد مراجعه کننده انتقال داده می‌شود. باید به فرد گفته شود که این وع عمل لاغری عملی بازگشت پذیر نیست و فرد باید آن را با آگاهی و شناخت کامل انجام دهد.  بعد از تائید سلامتی و انجام آزمایش‌های مختلف، فرد در بیمارستان بستری می‌شود. بعد از انجام عمل فرد تا زمان کوتاهی در بیمارستان و بعد در منزل استراحت می‌کند.

برای تضمین موفقیت نیاز به رعایت یکسری مراقبت‌ها و احتیاط‌های بعد از عمل می‌باشد. این عمل جراحی لاغری عوارضی شبیه به خیلی اعمال جراحی دیگر دارد. عفونت، نیاز به عمل مجدد، سرگیجه و … از این جمله‌اند. با رعایت مراقبت‌های لازم در دوران نقاهت این عوارض معمولاً محدود شده و از میان می‌روند. ویزیت‌های منظم و مشورت با پزشک در گذراندن خوب دوران نقاهت نقش مهمی دارد. با رعایت توصیه‌های لازم فرد می‌تواند از کاهش وزن مطلوب و نتایج مفید عمل بای پس معده استفاده کافی را ببرد.

 

دکتر آذرپیکان جراح بای پس معده در بیمارستان عرفان

برای آگاهی از فعالیت‌های دکتر آذر پیکان افراد متقاضی می‌توانند از اینستاگرام دکتر آذر پیکان (drazarpeikan) دیدن فرمایند. همچنین مراجعه‌کنندگان  می‌توانند از تجربه افراد جراحی‌شده استفاده کنند. این موارد می‌تواند کمک شایان در برطرف کردن دغدغه‌های ذهنی افراد باشد. برای ارتباط مستقیم با دکتر آذر پیکان می‌توانید از شماره‌های زیر بهره گیرید:

  • ۰۲۱۲۸۴۲۱۹۴۲
  • ۰۹۱۲۰۵۷۱۳۳۵

آدرس مطب: تهران. سعادت آباد، بین چهار راه سرو و بلوار شهرداری، خیابان ریاضی بخشایش، کلینیک بیمارستان عرفان

معرفی دکتر جراح:

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان از دانشگاه تهران

دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته_جراحی چاقی از دانشگاه تهران،رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان

2 دیدگاه دربارهٔ «عمل جراحی بای پس معده»

  1. سلام
    جناب دکتر آذرپیکان آیا عمل بای پس معده برگشت پذیر است یا خیر؟
    یعنی عمل وزن ممکنه برگرده؟
    چون با رژیم و ورزش بارها نتیجه نگرفتم و برگشت وزن داشتم

    1. دکتر سید علی رضا آذرپیکان

      سلام وقت بخیر حجم معده شما بعداز عمل هیچوقت به اندازه قبلی بر نمیگرده اما با همان حجم باقی مانده معده اگر دائم غذاهای با کالری بسیار بالا و حجم کم مصرف کنید و تعداد دفعات مصرف هم بالا باشه قطعا دوباره اضافه وزن برمی گرده، برای مثال با همان حجم معده شما راحت میتونید روزی 10 عدد بستنی بخورید و اگر این کار رو بکنید قطعا وزنتون برمیگرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *