جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
logo

عمل پلیسه معده

عمل جراحی پلیسه معده به منظور کاهش اشتها و کم کردن وزن مورد استفاده قرار می گیرد. پلیسه یا پلیکاسیون معده با اینکه یک جراحی کم تهاجم است، اما می تواند تا 75% سبب کاهش سایز معده شود. درباره روش انجام، موارد استفاده و ...، این مقاله را کامل بخوانید.
عمل پلیسه معده

عمل پلیسه معده یکی از جدیدترین روش هایی است که امروزه برای کاهش اشتها و کم کردن وزن به کار برده می شود. جراحی پلیسه معده یک جراحی کم تهاجمی است که طی آن اندازه معده می تواند تا 75 درصد کوچکتر شود. در نتیجه فرد اشتهای کمتری داشته و خیلی زود احساس سیری خواهد کرد.

مشاوره چاقی دکتر آذرپیکان در واتساپ

انجام عمل پلیسه معده در مقایسه با عمل اسلیو معده راحت تر انجام می شود. در واقع، جراح طی این جراحی لاغری به جای حذف بخشی از معده، قسمتی از آن را جمع کرده و بخیه می زند. در نتیجه امکان بازگشت اندازه معده به حالت اولیه وجود دارد. از سوی دیگر، عمل پلیسه معده نیازی به تغییر مسیر و اتصال مجدد روده ها ندارد. این درست برخلاف فرایند جراحی بای پس معده است. در هر حال، انجام هر یک از این روش های جراحی در جای خود می تواند بسیار مفید بوده و منجر به کاهش وزن و افزایش سطح سلامت افراد گردد.

عمل پلیسه معده چیست؟

عمل پلیسه معده یک نوع عمل لاغری است که با هدف لاغری و کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن انجام می گیرد. طی این جراحی بخشی از معده به سمت داخل آن تا خورده و بخیه می شود. کاهش حجم معده با استفاده از عمل لاغری پلیسه معده می تواند تا 75 درصد موثر باشد. این مساله به کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری در فرد کمک می کند. در نتیجه، حجم غذای مصرفی کمتر شده و به تدریج وزن شخص کاهش پیدا می کند.

برای انجام جراحی پلیسه معده لازم است پزشک جراح از روش لاپاراسکوپی استفاده کند. بنابراین، پلیسه معده در مقابل عمل هایی مانند اسلیو معده نوعی جراحی کم تهاجمی به حساب می آید. همین مساله باعث می شود تا شدت جراحت ناشی از عمل به شدت کاهش پیدا کرده و بهبودی سریع تری برای فرد در پی داشته باشد.

البته سرعت بهبود اشخاص مختلف بر اساس شرایط آن ها می تواند متفاوت باشد. با این حال، بیمار معمولاً بین 7 تا 10 روز می تواند به زندگی و فعالیت های عادی خود بازگردد. البته بهبودی کامل ممکن است تا چندین هفته به طول انجامد. برای انجام فرایند جراحی لاغری پلیسه معده تنها کافی است 24 تا 48 ساعت از زمان خود را در بیمارستان بگذرانید.

چرا کاهش وزن با عمل پلیسه معده مفید است؟

عمل پلیسه معده بر خلاف بسیاری از جراحی های دیگر، کم تهاجمی است. طی این روش، اشتهای فرد به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. بنابراین، برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند و یا رژیم غذایی و ورزش برای آن ها موثر نیست، عمل پلیسه معده گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

کاهش وزن با عمل پلیسه

مزایای کاربردی عمل لاغری پلیسه معده

انجام جراحی لاغری و کاهش وزن به صورت اصولی باعث می شود تا سطح سلامت فرد افزایش یابد. در واقع، کم کردن وزن در افراد مبتلا به چاقی منجر به درمان، پیشگیری یا کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی نظیر موارد زیر خواهد شد:

  • دیابت نوع 2
  • بیماری های قلب و عروق
  • انواع سرطان مرتبط با دستگاه گوارش نظیر سرطان روده بزرگ و سرطان پانکراس
  • سرطان های تیروئید، کبد، تخمدان و سینه
  • بیماری کبد چرب
  • بیماری های مرتبط با کیسه صفرا و کلیه
  • کلسترول و فشار خون بالا
  • سکته مغزی
  • آرتروز و دردهای عمومی بدن
  • مشکلات تنفسی و آپنه خواب

به این ترتیب، بیماران با پیشگیری یا درمان این بیماری ها به افزایش طول عمر خود کمک کرده و روش زندگی خود را بهبود خواهند داد.

مزایای تکنیکی عمل لاغری پلیسه معده

در کنار مزایای کاربردی روش پلیسه معده، مزیت های پزشکی زیادی نیز برای این روش وجود دارد. از جمله مزایای روش جراحی لاغری پلیسه معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به تغییر مسیر روده ها (برخلاف آنچه در جراحی بای پس معده رخ می دهد)
  • هیچ گونه کاشت باند در این جراحی انجام نمی گیرد
  • نیازی به تنظیماتی مانند عمل باندینگ معده ندارد
  • برخلاف جراحی هایی مانند اسلیو معده برگشت پذیر است (البته این ویژگی ممکن است یک عیب نیز محسوب شود)

معایب کاهش وزن با عمل پلیسه معده چیست؟

عمل پلیسه معده یکی از جدیدترین روش های روز دنیا در زمینه لاغری و کاهش وزن به حساب می آید. از این رو، با وجود امتیازات ویژه ای که این جراحی در مقایسه با جراحی اسلیو معده و جراحی باندینگ معده دارد، اما هنوز لازم است تحقیقات وسیع تری در مورد آن انجام گیرد. بنابراین، طبیعی است که گاهی اعتماد به این روش جراحی برای برخی افراد سخت باشد. در هر حال، انجام جراحی پلیسه معده زیر نظر یک پزشک متخصص خوب می تواند نتایج عالی به همراه داشته باشد.

معایب عمل پلیسه معده

عمل پلیسه معده چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟

انجام عمل پلیسه معده برای همه افراد مناسب نیست. تشخیص این که آیا یک فرد کاندید مناسبی برای انجام جراحی لاغری پلیسه معده هست یا خیر، بر عهده پزشک معالج خواهد بود. با این حال، برخی معیارهای کلی برای تجویز جراحی لاغری پلیسه معده برای فرد دارای اضافه وزن عبارت اند از:

  • افراد چاق که برای چندین سال موفق به کاهش وزن نشده اند
  • افرادی که رژیم غذایی و فعالیت های ورزشی تاثیری بر کاهش وزن آن ها نداشته است
  • کسانی که قصد دارند در شیوه زندگی خود اصلاحاتی را ایجاد کنند

علی رغم اینکه عمل پلیسه معده یک جراحی کم تهاجمی برای کاهش حجم معده محسوب می شود، اما در هر حال مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی در پی داشته باشد. از مهم ترین عوارض ناشی از جراحی پلیسه معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساسیت ناشی از مواد بیهوشی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • عفونت
  • خونریزی یا لخته شدن خون
  • درد ناشی از بخیه ها
  • جداسازی نواحی بخیه شده که نیاز به جراحی مجدد دارد
  • نشت از نواحی بخیه شده که باید با جراحی مجدد ترمیم گردد

با وجود این گونه موارد، اگر جراحی توسط یک پزشک متخصص معتبر و ماهر انجام گیرد، عوارض به حداقل رسیده و یا حتی بدون عارضه خواهد بود. بررسی وضعیت متابولیسم بدن و سابقه پزشکی فرد به پزشک متخصص کمک می کند تا بهترین روش جراحی لاغری را برای فرد انتخاب نماید.

مراقبت های قبل از عمل پلیسه معده

برای انجام عمل پلیسه معده لازم است مراقبت های پیش از جراحی را جدی بگیرید. برخی از مهم ترین مراقبت ها عبارت اند از:

● پرهیز از خوردن و آشامیدن پیش از عمل ؛ مصرف مواد غذایی می تواند منجر به خفگی در حین عمل شود
● ترک سیگار برای بهبودی سریع تر بعد از عمل
● قطع برخی از مکمل ها و داروهایی که خون را رقیق می کنند.

مراقبت های عمل پلیسه معده

عمل پلیسه معده چگونه انجام می گیرد؟

عمل پلیسه معده با روش بیهوشی عمومی و توسط یک جراح متخصص انجام می شود. طی این جراحی، با استفاده از داروهای بیهوشی بیمار به خواب عمیق فرو می رود. جراحی پلیسه معده یک عمل لاپاراسکوپی و کم تهاجمی است که با 5 تا 6 برش کوچک در شکم آغاز می شود.

ابزارهایی که پزشک قرار است با آن ها جراحی را انجام دهد، از طریق این برش ها به بدن بیمار وارد می شوند. سپس، پزشک به کمک این ابزار یک چین بزرگ در معده ایجاد کرده و اطراف آن را بخیه می زند. با این روش تا 70 درصد از حجم معده را می توان کاهش داد. عمل پلیسه معده بین یک تا دو ساعت طول می کشد و پس از آن بیمار ممکن است تا 48 ساعت در بیمارستان تحت مراقبت باشد.

بهترین شخصی که می تواند جراحی پلیسه معده را انجام دهد یک متخصص لاپاراسکوپی است. در صورتی که این جراحی توسط یک متخصص لاپاراسکوپی ماهر و مجرب انجام گیرد، عوارض عمل به حداقل خواهد رسید. به این ترتیب، بیمار می تواند از مزایا و نتایج عمل پلیسه معده لذت ببرد.

هزینه عمل پلیسه معده چقدر است؟

هزینه عمل پلیسه معده به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. دستمزد پزشک، شهر محل انجام جراحی، هزینه های مرتبط با بیمارستان، آزمایش های قبل از جراحی و داروهای بعد از آن، تعیین کننده هزینه جراحی پلیسه معده هستند.

انتخاب بهترین پزشک جراح برای عمل پلیسه معده؛ دکتر سید علیرضا آذرپیکان

انتخاب بهترین پزشک جراح برای انجام عمل پلیسه معده، اصلی ترین و مهم ترین گام است. زیرا انجام جراحی توسط یک جراح ماهر و مجرب عوارض جراحی را به حداقل رسانده و در نتیجه بهبودی را تسریع می کند. دکتر سید علیرضا آذرپیکان، فلوشیپ فوق تخصص جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته هستند و شما عزیزان می توانید در زمینه انجام عمل لاغری پلیسه معده با ایشان در ارتباط باشید.

معرفی دکتر جراح:

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان از دانشگاه تهران

دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته_جراحی چاقی از دانشگاه تهران،رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *