جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
logo

سرطان روده

به رشد فزاینده سلول های روده و سرطانی شدن آنها، سرطان روده گفته می شود. سرطان روده یا کولون می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد و در نتیجه عوامل مختلفی ایجاد و تشدید شود. در مقاله اطلاعات کاملی در این باره برای شما آماده کرده ایم.
سرطان روده

به رشد فزاینده سلول های در رکتوم روده یا کولون، سرطان روده بزرگ (Colorectal cancer)، می گوییم. این بیماری همانند دیگر سرطانها در اثر رشد و تکثیر غیرطبیعی سلول‌ها اتفاق می‌افتد و می تواند با گسترش سلول ها به دیگر بافت های بدن نیز برسد یا به اصطلاح بیمار “متاستاز”  کند. دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده ‌باریک و روده بزرگ می شود. روده بزرگ از انتهای روده باریک شروع شده و به مقعد می رسد. مقعد همان دهانه روده بزرگ است که به خارج از بدن منتهی خواهد شد

مشاوره تلفنی سرطان دکتر آذرپیکان

نام دیگر “کولون”  روده بزرگ است. وقتی سلول های بدخیم یا سرطانی(رشد بی وقفه سلول ها) در روده بزرگ به وجود می آیند فرد دچار سرطان روده می شود که سرطان کولون، رکتوم یا سرطان کولورکتال نام های دیگر این سرطان هستند.

سبک زندگی و افزایش سن و اختلالات ژنتیکی از عواملی است که میتواند منجر به سرطان روده بزرگ شود. همچنین، رژیم غذایی، چاقی، مصرف دخانیات و نداشتن فعالیت جسمانی  نیز از جمله عواملی است که ریسک سرطان روده را افزایش می دهد.

بسیاری از عوامل می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد بالا ببرد که شامل موارد مصرف گوشت قرمز(گوشت های فراوری شده) و مصرف الکل هستند.

این بیماری،  اغلب با تومور خوش‌خیم شروع شده و به مرور زمان تبدیل به سرطانی خواهد شد اما سرطان روده چگونه  و از چه سنی به جود می آید؟ آیا این بیماری ارثی است؟ چه آزمایشی سرطان روده را نشان می دهد و آیا این بیماری درمان دارد؟ برای تشخیص سرطان روده به چه دکتری مراجعه کنیم؟ اینها از جمله مهم ترین سوالاتی هستند که بیماران می پرسندکه تیم پزشکی ما قصد دارد در این مقاله به آنها و حتی سوالات بیشتری از اینها پاسخ دهد.

سرطان روده چگونه بوجود می آید؟

تحقیقات نشان می دهد که سرطان روده اغلب از پولیپ‌های روده ناشی می شود. این پولیپ‌ها اغلب باعث علامت خاصی در بدن بیمار نمی شوند اما با گذشت زمان منجر به بروز سرطان خواهند شد. گفتنی است که پولیپ‌های روده بزرگ همان  تكه‌های گوشتی برآمده هستند كه از پوشش داخلی روده بزرگ بوجود می آیند. به طور مثال؛ بیماری که دچار پولیپ روده شده در ظاهر علامت و دردی را تجربه نمی کند.

اما وقتی متوجه بیماری خود نمی شود و برای درمان اقدام نمی کند به مرور زمان همین پولیپ ها برایش دردسر ساز شده و منجر به سرطان می شود. به‌طوری‌که سرطان کولون تقریباً همیشه از پولیپ‌ها یا ضایعه‌های پیش بدخیم روده  به وجود می آید. بنابراین، خارج کردن پولیپ ها برای جلوگیری از ایجاد سرطان الزامی است.

علت ایجاد سرطان روده

سرطان روده از چه سنی شروع می شود؟

پولیپ های روده مربوط به سن خاصی نمی شود و میتوان آن را در همه سنین مشاهده کرد. البته، این مشکل در افراد بالای 50 سال شایع تر است و برای این افراد دردسر سازتر است. تحقیقات، همچنین نشان می دهد، تقریبا نیمی از افراد بالای 70 سال دچار پولیپ های خطرآفرین روده هستند. چند عامل در میزان خطر و بدخیم بودن پولیپ‌ها موثر است که به شرح زیر است:

  • اندازه پولیپ‌ها (هر چقدر اندازه پولیپ‌ها بزرگ‌تر باشد خطر بیشتر است.)
  • تعداد پولیپ ها ( هرچه تعداد پولیپ ها بالاتر باشد میزان خطر بدخیمی بالاتر است.)

*تحقیقات، همچنین از افرایش سرطان روده بزرگ در جوانان خبر می دهند اما هنوز علت دقیق این افزایش مشخص نیست. البته،  سندروم های ارثی و سابقه خانوادگی می تواند از دلایل مهم این اتفاق باشد هرجند که در اغلب بیماران دلیل مشخصی وجود ندارد.

جالب است بدانید که سرطان روده بزرگ سومین علت مرگ ناشی از سرطان در ایالات متحده است اما میزان ابتلا به این سرطان از سال 2009 کاهش یافته که به اعتقاد کارشناسان پیشرفت در غربالگری علت اصلی آن است. بنابراین، با پیشرفت در غربالگری میتوان از جولان این بیماری جلوگیری کرد.

آیا سرطان روده ارثی است؟

سرطان روده بزرگ در پایین ترین قسمت دستگاه گوارش(کولون) ایجاد می شود. به طولانی ترین قسمت روده “کولون” می گوییم که وظیفه آن جدا کردن آب و نمک از مدفوع است. سرطان روده در آخرین قسمت روده بزرگ ایجاد می شود.

سرطان روده ارثی است

با وجود اینکه هنوز علت یا علل اصلی سرطان روده بزرگ مشخص نشده اما دلایلی می تواند شانس ابتلا به این بیماری را افزایش دهد که به شرح زیر است:

  • پولیپ: همانطور که گفته شد سرطان روده بزرگ معمولا از تبدیل پولیپ های پیش سرطانی به غذه سرطانی ایجاد می شود.
  • دی ان ای  و  ژن ها: جهش سلول های بدن یا سلول های آسیب دیده می تواند باعث رشد غیرطبیعی سلول ها و پیدایش سرطان در بدن فرد شود.
  • عوامل پزشکی: برخی از بیماری ها و مشکلات می توانند باعث افزایش خطر سرطان روده بزرگ شوند که عبارت اند از : پرتو درمانی (مورد استفاده برای درمان سایر سرطان ها)، بیماری کرون دیابت، کولیت اولسراتیو.
  • خانواده(ژن): ژن های ارثی یکی از دلایل سرطان روده است.تحقیقات، نشان می دهد که  20 درصد از موارد سرطان روده بزرگ به دلیل سابقه خانوادگی و ژن های ارثی اتفاق می افتد.پس در پاسخ این سوال باید گفت که ژنتیکی بودن سرطان روده بزرگ در کمتر از نیمی از مبتلایان اتفاق می افند.
  • رژیم غذایی و سب زندگی: رژیم های غذایی بدن فیبر استعمال سیگار مصرف غذاهای پرچربی و گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ خواهد شد.

از کجا بفهمیم سرطان روده داریم؟

همانطور که در مقدمه هم عنوان شد اغلب سرطان روده در مراحل اولیه علائمی ندارد یا بسیار جزئی است. بنابراین، انجام غربالگری منظم برای سرطان روده یا رکتوم، به ویژه از طریق کولونوسکوپی به افرادی که دارای ریسک فاکتورهای این بیماری هستند توصیه می شود تا در سریع ترین زمان ممکن از سرطان خود آگاه شوند. برای اطلاع دقیق از علائم سرطان روده پیشنهاد می کنم بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.

تشخیص سرطان روده

اما ابتلا به این بیماری دارای 4 مرحله است و بیمار ممکن است در یکی از این 4 مرحله با آزمایشات تشخیصی متوجه بیماری خود شود. در اینجا باید گفت که این بیماری هرچه در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود درمان پذیرتر خواهد بود. بنابراین انجام سریع آزمایشاتی که گفتیم ضرورت بیشتری به خود می گیرد. ترتیب مراحل سرطان روده به شرح زیر است:

 سلول های سرطانی و در سطح مخاطی روده ی بزرگ وجود دارد.

علت آن هم این است که محدود به جداره ی کولون یا روده بزرگ و رکتوم یا راست روده است

مرحله 1
تومور سرطانی از سطح مخاطی ، دیواره ی روده بزرگ و راست روده فراتر می رود و به نزدیک غدد لنفاوی می رسد. در این مرحله سلول های سرطانی هنوز به غددلنفاوی نرسیده است. مرحله 2
زمانی است که سلول های سرطانی با تومور غدد لنفاوی بیمار را درگیر می کند مرحله 3
در این مرحله، سرطان فرد بدخیم است و متاسفانه در بدترین وضعیت قراردارد چون به دیگر بافت های بدن رسیده است. (کبد و ریه بیمار اغلب درگیر شده است) مرحله 4

 

زمانی که پزشک با معاینات و آزمایشات مربوطه پی برد که بیماری فرد در کدام از سطوحی که گفته شد قرار دارد برای او  روش هایی چون رادیوتراپی، شیمی درمانی و جراحی تجویز می کند.

چه آزمایشی سرطان روده را نشان می دهد؟

باید بدانید که گاهی علائم سرطان روده می تواند نشانه سایر بیماری ها مثل عفونت، بواسیر، سندروم روده تحریک پذیر یا بیماری التهابی روده باشد اما باز هم لازم  درصورت مشاهده هر گونه علامتی به پزشک مراجعه شود.

از چندین آزمایش برای تشخیص سرطان روده بزرگ استفاده می شود که عبارت اند از:

  • کولونوسکوپی
  • آندوسکوپی
  • آزمایش مدفوع
  • اسکن
  • سی تی اسکن
  • تست های آزمایشگاهی
  • ام آر آی

آیا سرطان روده نیاز به شیمی درمانی دارد؟

شیمی درمانی به داروهایی گفته می شود که باعث جلوگیری از رشد و تقسیم سلول های سرطانی می شود. در شیمی درمانی با استفاده از دارو سلول های سرطانی نابود می شوند. البته، این روش به تجویز پزشک بر اساس شرایط بیمار و استیج بیماری تجویز می شود.

شیمی درمانی سرطان روده

شیمی درمانی یکی از راههای درمان سرطان روده بزرگ، شامل داروهای ضد سرطان محسوب می شود که می تواند بر اساس دهان یا تزریق به بیمار داده شود. داروهای شیمی درمانی در جریان خون به حرکت در می آیند و می توانند به هر بخشی از از بدن که پزشک می خواهد برسد. البته، شیمی درمانی می تواند از طریق دهان یا تزریق در رگ به بیمار داده می شود.

این داروها از طریق جریان خون در بدن به حرکت درآمده و خود را به بیشتر بخش های بدن می رسانند. شیمی درمانی برای درمان سرطان روده بزرگ در زمان های متفاوتی انجام می شود.

پیش از استفاده از این روش درمانی، بهتر است پزشک درباره چرایی استفاده و عوارض آن بیمار را آگاه کند تا بعد از مدتی روحیه خود را نبازد یا مشکلی برایش ایجاد نشود.

برای سرطان روده چند جلسه شیمی درمانی لازم است؟

از بین بردن سلول های سرطانی یا ممانعت از رشد و گسترش آنها از اهداف شیمی درمانی برای درمان سرطان روده است. شیمی درمانی بر اساس استیج بیماری کاربرد دارد و اغلب برای بیماران مرحله I یا II سرطان روده لازم نیست. در هر صورت، شیمی درمانی یکی از روش های درمانی برای درمان بیماران مرحله III یا IV محسوب می شود.  2 نوع شیمی درمانی برای درمان سرطان روده استفاده می شود که عبارت اند از:

  • شیمی درمانی نئوادجوانت: این روش قبل از عمل جراحی سرطان روده  توسط پزشک تجویز می شود. این درمان بیشتر برای سرطان رکتال استفاده می شود. متخصص درمانی شما می تواند برای درمان تان از ترکیب  شیمی درمانی و رادیوتراپی برای کاهش اندازه تومور قبل از جراحی استفاده کند.
  • شیمی درمانی ادجوانت: این روش اغلب بعد از جراحی رایج است. این روش درمانی به حذف سلول های سرطانی روده که بعد از جراحی های برداشتن سلول های سرطانی ممکن است در بدن بیمار هنوز وجود داشته باشند استفاده می شود. همچنین، استفاده از این روش ریسک بازگشت سرطان را کاهش داده و می تواند از گسترش سرطان در بافت های دیگر بدن جلوگیری کند.

 

تعداد جلسات شیمی درمانی سرطان روده

در مورد میزان تجویز جلسه های شیمی درمانی هم باید گفت که این جلسات بر اساس استیج بیماری و میزان پیشرفت سرطان تعیین می شود و وابسته به تشخیص پزشک معالج شماست.

البته، توجه داشته باشید که نباید به هرپزشکی خود را سپرد چون سرنوشت فرد پس از ابتلا به سرطان آنقدر حساس است که نباید دیگر با رفتن به نزد یک پیش بی تجربه و بدون تخصص ریسک بالاتری برای بیمار به جان خرید.

سرطان روده چه علائمی دارد؟

همانطور که در بالا هم گفتیم اغلب سرطان های روده در ناحیه در کولون یا رکتوم از پولیپ ها ایجاد می شوند برای همین غربالگری در شناسایی و برداشتن سلول های سرطانی بسیار موثر است. سرطان روده با اینکه می تواند بدون علائم ظاهر شود اما در عین حال می تواند دارای علائم هشدار دهنده ای باشد. باید بدانید که صرفاً با دیدن این نشانه ها نمی توان به وجود سرطان در بیمار پی برد چون اینها میتوانند نشانه های بیماری هایی مثل” بواسیر” یا بیماری های التهابی روده باشد. بنابراین، در صورت مشاهده این علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک اقدامات لازم را برای شما انجام و تجویز کند.

علائم هشدار دهنده سرطان روده:

  • رشته ای شدن مدفوع( باریک شدن مدفوع)
  • کاهش وزن ناگهانی(کاهش وزن بدون علت)
  • تنسموس( احساس نیاز به تخلیه روده اما چیزی از آن خارج نمی شود)
  • درد مداوم شکم
  • کم خونی ناشی از فقر آهن
  • خونریزی رکتال به رنگ قرمز روشن یا تیره

سرطان روده البته دارای علائم موضعی هم هست که فقط در ناحیه روده بزرگ مشکلاتی ایجاد می کند و به اندام های دیگر نمی رسد. این علائم نیز به شرح زیر است:

  • اسهال
  • یبوست متناوب
  • نفخ شکم (هرگونه گرفتگی و ناراحتی در ناحیه شکم)
  • مشاهده خون در مدفوع
  • خون ریزی مقعد
  • احساس خالی نشدن کامل روده
  • باریک تر شدن مدفوع از میزان معمول

در صورت مشاهده این علائم به صورت متناوب تیم پزشکی ما به شما توصیه می کند که در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه کنید.

  • بیماران همچنین، توجه داشته باشند که هرگز دیدن خون در مدفوع را نباید سرسری بگیرند و مراجعه به پزشک در این زمان نیز الزامی است.

سرطان روده همچنین دارای علائم سیستماتیک نیز هست که این علائم نه تنها گوارش بلکه کل بدن را متاثر می کنند. این علائم به شرح زیر است:

  • حالت تهوع
  • بی اشتهایی
  • استفراغ
  • زردی
  • کم خونی
  • ضعف و خستگی و کاهش وزن بدون دلیل

 آیا سرطان روده درمان دارد؟

بله این سرطان درمان پذیر است. در بحث درمان سرطان روده مانند هر سرطان یا اصلاً بیماری دیگری باید گفت که درمان پذیری این بیماری تا حدود زیادی وابسته به محل، اندازه و میزان گسترش سرطان و شرایط بیمار است.

درمان سرطان روده یا کلورکتال شامل درمان های زیر است:

  • جراحی
  • شیمی درمانی
  • ایمونوتراپی
  • حرارت درمانی
  • سرما درمانی
  • پیوند سلول بنیادی
  • درمان های هدفمند
  • آواستین
  • گلیوک
  • هرسپتین
  • ایمنی درمانی
  • سایر گزینه های درمانی

توجه داشته باشید که انتخاب هرکدام از روش های ذکر شده وابسته به استیج بیماری و شدت آن و در آخر نظر تیم پزشکی یا پزشک متخصص شما بر اساس شرایط تان است.

سرطان روده پیشرفته چیست؟

درجه بندی سرطان روده و اینکه اعلام می شود سرطان در مرحله اولیه یا پیشرفته قرار دارد به این معنی است که سلول های سرطانی تا چه حد از دیواره های روده بزرگ و راست را درگیر کرده یا اصلا به دیگر بافت های بدن رسیده یا خیر.

سرطان روده پیشرفته

این درجه بندی کمک می کند تا پزشک بتواند محل به وجود آمدن سلول های سرطانی را توصیف کند. پزشک با آزمایشات مختلف متوجه خواهد شد که تومور در بدن بیمار در کدام محل قرار گرفته و آیا به بافت های دیگر رسیده یا خیر.

این درجه بندی کمک شایانی به پزشک متخصص می کند تا بهترین روش درمانی را با توجه به استیج بیماری انتحاب کند تا بیمار هر چه سریع تر بهبود یابد.

برای مرحله‌بندی سرطان در مورد سرطان روده اغلب از سیستم TNM استفاده می‌شود که بر اساس سه فاکتور کلیدی مشخص می‌گردد. پزشکان با ترکیب طبقه بندی های N ،T و M مرحله سرطان را تعیین می کنند. این طبقه بندی به این معنی است:

Tumor  (T) تومور اولیه چقدر است؟ تومور در کجا قرار داد؟
Node  (N) تومور به غدد لنفاوی رسیده است؟ به کدام ناحیه غدد لنفاوی و چقدر؟
Metastasis (M) آیا سلول های سرطانی به بافت های دیگر بدن رسیده؟ کدام بافت ها؟ تا چه اندازه؟

در سیستم انکینگ تومورهای سرطانی به سه درجه یا گرید طبقه‌بندی می‌شوند که به شرح زیر است:

  • تومور خوش‌خیم است G0
  • تومور درجه یا گرید پایین دارد G1
  • تومور درجه یا گرید بالا دارد G2
مرحله یک: Stage 1   سرطان درجه یا گرید پایین دارد.
مرحله دو: Stage 2   سرطان درجه یا گرید بالا دارد.
مرحله سه:  Stage 3 سرطان متاستاز داده است.

علائم سرطان روده پیشرفته

سرطان روده در مراحل بالاتر سرطان که به مرحله پیشرفته رسیده، شامل این علائم است:

  • کم خونی
  • خونریزی رکتال از خون قرمز روشن
  • احساس خالی نشدن روده
  • گرفتگی یا درد شکم
  • کاهش وزن غیرقابل توضیح
  • خستگی

علائم و نشانه سرطان متاستاتیک روده بسته به محل گسترش بیماری و اندازه تومور متاستاتیک متفاوت است که به شرح زیر است:

زردی یا تورم شکم:   زمانی که سرطان به کبد نیز رسیده است
تنگی نفس: زمانی که سرطان به ریه گسترش یافته است.
سرگیجه: سردرد یا تشنج، هنگامی که سرطان به مغز  نیز گسترش یافته است.
درد و شکستگی استخوان: زمانی که سرطان به استخوان رسیده است.

آیا سرطان روده کشنده است؟

آیا سرطان روده کشنده است؟ این سوال یکی از مهم ترین سوالاتی است که بیماران می پرسند اما در پاسخ آن باید گفت که این بیماری نیز مانند سایر سرطان های دیگر اگر سریع تشخیص داده شود درمان پذیر است. یعنی در صورت مراجعه زودهنگام اگر پولیپ در مراحل ابتدایی بیماری توسط پزشک برداشته شود به احتمال زیاد بیمار درمان می شود اما در صورتی که پولیپ از دیواره روده عبور کرده باشد و در بدن بیمار پخش شده باشد شانس درمان بسیار پایین خواهد بود.

سرطان روده خطرناک است

در این زمان، پزشک مجبور به جراحی و پس از آن شیمی درمانی خواهد شد. بنابراین، در جواب این سوال باید گفت که اگر سرطان روده بزرگ دیر تشخیص داده شود شانس درمان کم و شانس مرگ بیمار بالاتر است. اما باز هم نمیتوان با قطعیت در این مورد صحبت کرد چون خیلی چیزها بستگی به بدن بیمار و عمل جراحی و سایر عوامل دارد. بنابراین، بهترین توصیه ای که تیم پزشکی ما می تواند به شما داشته باشد این است که درمان و پیشگیری این بیمار و از همه مهم تر آزمایشات تشخیصی این بیماری را جدی بگیرید.

شقاق و سرطان روده

یکی از خطرناک ترین انواع سرطان ها، (سرطان مقعدی) است. این سرطان در مجرای مقعد تشکیل می شود. مقعد یک لوله کوتاه در انتهای رکتوم است که به واسطه آن مدفوع بدن انسان ها دفع می شود. علائم سرطان مقعد به شرح زیر است:

  • خارش مقعد
  • رشد توده در کانال مقعد
  • خونریزی از مقعد یا روده بزرگ
  • درد در ناحیه مقعد

درباره درمان سرطان مقعد هم باید گفت که برای درمان این بیماری اغلب از ترکیب شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده شده و استفاده ترکیبی از آنها شانس بهبودی بیمار را بالا خواهد برد. اما باید توجه داشته باشید که درمان ترکیبی شانس عوارض جانبی برای فرد مبتلا را نیز بالا خواهد برد. در هر صورت، انتخاب این مسائل به عهده پزشک و تیم پزشکی است که بیمار آن را انتخاب می کند، بنابراین، انتخاب پزشک حاذق شرط بزرگی برای یک درمان موفق است.

تفاوت همروئید و سرطان روده

آیا بواسیر(همروئید) منجر به سرطان روده می شود؟ این سوال یکی از رایج ترین سوالاتی است که بیماران از ما می پرسند در پاسخ به این سوال باید گفت که بواسیر یکی از بیماری های شایعی است که در اثر دلیل کشیدگی و تورم رگ های ناحیه آنال و مقعد به وجود می آید. علت های فراوانی در ایجاد بواسیر وجود دارد که می توان به یبوست یکی از مهم ترین آنها اشاره کرد. 2 نوع همروئید داریم:

  • همروئید داخلی: اگر این تورم و آسیب در رگ های داخل مقعد اتفاق بیفتد به آن هموروئید داخلی می گوییم
  • همروئید خارجی: اگر شریان های بیرونی مقعد را درگیر کند بواسیر خارجی به آن می گوییم.

مهم ترین علامت همروئید، “خون ریزی در مقعد” می باشد. خیلی از افراد سالها دچار بواسیر هستند اما از بیماری خود مطلع نیستند و با اولین خون ریزی دچار وحشت می شوند. در اینجا مراجعه به پزشک بهترین کار ممکن است.

تفاوت همروئید و سرطان روده

همانطور که گفتیم،  رشد غیرطبیعی سلول ها در هرجای بدن منجر به سرطان می شود. علائم سرطان مقعد هم که دلیل آن رشد بی رویه سلول هاست و یکی از خطرناک ترین بیماری ها محسوب می شود بسیار شبیه به همروئید است و همین موضوع باعث می شود که این دو بیماری گاه با یکدیگر اشتباه گرفته شود.بنابراین، نمی شود که دلیل هر خون ریزی در مقعد را همروئید دانست و گاه ممکن است علت همان سرطان روده باشد. به هر حال تشخیص با شما نیست و برای بررسی های بیشتر باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

تست سرطان روده در منزل

یکی از سریع ترین و آسان ترین روشهای تشخیصی سرطان روده انجام تست روده در منزل است. در زمان انجام این آزمایش، نمونه مدفوع فرد گرفته شده تا در آزمایشگاه بررسی شود. (جستجوی اثرات خون استفاده می‌کند که می تواند نشان دهنده وجود رشد یا ضایعه در سطح کولون یا رکتوم باشد)

راحتی بیشتر، صرفه جویی در زمان، کاهش هزینه‌ها، تست غیر تهاجمی و غربالگری موثر از مزایای استفاده از سرطان روده در منزل می باشد.

برای تشخیص سرطان روده به چه دکتری مراجعه کنیم؟

راه هایی برای پیشگیری از این سرطان وجود دارد که با رعایت آن می توان میزان قابل توجهی از شیوع آن کاهش داد که عبارت اند از:

  • تست غربالگری برای افراد سنین 50 و بالاتر از آن
  • مراجعه به پزشک در صورت داشتن فردی که در خانواده تان سابقه این بیماری را دارد
  • نگه داشتن وزن در حالت متعادل(پرهیز ار چاقی در ناحیه شکم)
  • پرهیز از رژیم پرچرب
  • نکشیدن سیگار
  • مصرف مداوم سبزیجات و داشتن رژیم پرفیبر و میوه
  • فعالیت ورزشی

اما اگر  مشخص شد که به سرطان روده مبتلا شدید یا دچار علائمی که گفته شد هستید باید به نزد پزشکان متخصصانی بروید که به معالجه سرطان روده بزرگ می پردازند که پیشنهاد ما به شما دکتر” سید علیرضا آذرپیکان”، عضو رسمی جامعه کلوپروکتولوژی اروپا (ESCP) و دارای فلوشیپ فوق تخصصی سرطان از دانشگاه تهران است که سابقه بیش از ۳۰۰۰ جراحی در کارنامه کاری خود دارد.

دکتر سرطان روده

جمع بندی

سرطان روده بزرگ به معنی به رشد فزاینده سلول های در” رکتوم روده یا “کولون” است. این سرطان بعد از سرطان گوارش، شایع ترین سرطان در ایران محسوب می شود.

“سرطان کولون”، “سرطان رکتوم یا” سرطان کولورکتال” نام های دیگر این سرطان هستند. رژیم غذایی، چاقی، مصرف دخانیات و نداشتن فعالیت جسمانی  نیز از جمله مهم ترین ریسک فاکتورهایی است که احتمال ابتلا به سرطان روده را بالا می برد.

بر اساس تحقیقات، سرطان روده اغلب از پولیپ‌های روده، ایجاد می شود که این  پولیپ‌ها با گذشت زمان منجر به بروز سرطان خواهند شد. با اینکه این پولیپ ها مربوط به سن خاصی نیست اما در افراد بالای بالای 50 سال شایع تر است. در صورتی که  علایم این بیماری را دارید به پزشک معالج مراجعه کنید.

معرفی دکتر جراح:

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان از دانشگاه تهران

دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته_جراحی چاقی از دانشگاه تهران،رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان