جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
logo

باندینگ معده

عمل باندینگ معده یا حلقه گذاری معده جز دسته جراحی های لاغری می باشد که برخلاف روش های دیگر، هیچگونه برشی در معده ایجاد نمی شود. در این روش به کمک یک نوار سیلیکونی، حجم معده را کاهش می دهند تا در نتیجه غذای مصرفی کمتر شده و بیمار به وزن ایده آل برسد.
باندینگ معده

کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل یکی از بزرگترین معضلاتی است که امروزه افراد در هر سنی می توانند با آن روبرو شوند. معمولا کاهش تحرک بدنی و نداشتن رژیم غذایی سالم باعث به وجود آمدن اضافه وزن شده و گاهی به شکل بیماری چاقی بروز می کند. انجام جراحی های لاغری نظیر عمل اسلیو معده، عمل باندینگ معده و عمل پلیسه معده از روش های نسبتا مدرن کاهش وزن به حساب می آیند. در این بین عمل لاغری باندینگ معده یا حلقه گذاری معده به هیچ گونه برشی نیاز نداشته و منجر به کاهش اشتهای فرد خواهد شد.

مشاوره تلفنی چاقی دکتر آذرپیکان

به طور کلی، انجام انواع جراحی لاغری مانند عمل باندینگ معده زمانی از سوی پزشک تجویز می شوند که روش های غیر تهاجمی نظیر ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی اصولی کارساز نباشد. در چنین شرایطی پزشک متخصص با انجام یکی از روش های جراحی یاد شده مسیر کاهش وزن بیمار را هموارتر می سازد. حلقه گذاری معده عبارت است از نصب یک نوار سیلیکونی در اطراف قسمت بالای معده که حجم معده را کاهش می دهد. این جراحی بدون ایجاد هیچ گونه برشی در معده انجام می گیرد. با انجام عمل لاغری باندینگ معده، حجم غذای مصرفی کمتر شده و عملا منجر به کاهش اشتها و رسیدن به وزن ایده آل خواهد شد.

عمل باندینگ معده چیست؟

عمل باندینگ معده یکی از چندین روش جراحی لاغری است که باید توسط یک پزشک متخصص انجام گیرد. این جراحی به عنوان یک جراحی محدود کننده محسوب می شود که اشتها را کاهش داده و وزن فرد را به مقدار استاندارد نزدیک تر می کند. طی عمل باندینگ معده یک نوار سیلیکونی قابل تنظیم در قسمت بالای معده نصب شده و دور آن قرار می گیرد. در نتیجه حجم معده کمتر از اندازه معمول آن می شود و در نهایت منجر به کاهش وزن خواهد شد.

جراحی باندینگ معده نیز مانند جراحی پلیسه معده با کمک ابزار لاپاراسکوپی انجام می شود. به همین دلیل، نیازی به برش های بزرگ نداشته و عملا یک جراحی کم تهاجمی محسوب می شود. با این حال، انتخاب بهترین روش جراحی لاغری برای بیمار از بین عمل باندینگ معده، عمل اسلیو معده و عمل پلیسه معده به عهده پزشک متخصص است.

عمل باندینگ معده در چه صورتی توصیه می شود؟

انجام عمل باندینگ معده و دیگر جراحی های لاغری تنها زمانی مناسب است که رژیم غذایی و تمرین های ورزشی جوابگو نباشند. همچنین، ممکن است بیمار به دلیل وضعیت سلامتی خاصی که دارد نتواند با این روش ها، وزن خود را کاهش دهد. البته گاهی نیز اضافه وزن شخص به اندازه ای است که نمی توان با ورزش و رژیم آن را حذف کرد. بنابراین، نیاز است تا از یک روش جراحی برای ساده تر کردن فرایند لاغری کمک گرفت. عمل باندینگ معده حجم معده را کمتر کرده و احساس سیری را زودتر از معمول به فرد القا می کند.

با اینکه عمل باندینگ معده یک جراحی لاغری نسبتا رایج است، اما در همه افراد نیز قابل انجام نیست. برای مثال، افرادی که چاقی شدید دارند کاندید مناسبی برای این عمل به حساب نمی آیند. به طور کلی، افرادی می توانند از نتایج جراحی لاغری باندینگ معده استفاده کنند که:

  • انگیزه کاهش وزن دارند
  • اضافه وزن آن ها کمتر از 50 کیلوگرم است
  • هدف آن ها از لاغری، رسیدن به BMI کمتر از 30 است
  • برای انجام ورزش منظم و روزانه بعد از عمل مشکلی ندارند
  • مایل به اجرای رژیم غذایی توصیه شده توسط پزشک خود هستند.

بنابراین، اگر از گروه افرادی هستید که برای لاغری عجول هستید و یا تمایلی به انجام ورزش های منظم روزانه ندارید، بهتر است بدانید که شما نمی توانید عمل باندینگ معده را انجام دهید. همچنین، این جراحی برای افرادی که پرخور هستند و یا علاقه زیادی به مصرف شیرینی جات پرکالری دارند، مناسب نیست. برای رسیدن به نتیجه خوب از عمل لاغری باندینگ معده باید بتوانید الگوی غذایی خود را بنا بر نظر پزشک تغییر داده و بهبود ببخشید.

چه افرادی مناسب باندینگ معده هستند؟

افرادی که سابقه انجام جراحی در قسمت های فوقانی معده دارند نیز بهتر است از انجام عمل باندینگ معده صرف نظر کنند. چون ممکن است نتیجه مناسبی از باندینگ معده دریافت نکنند. بیماران با سابقه جراحی فوندوپلیکاسیون از این گروه افراد به حساب می آیند.

عمل باندینگ معده چگونه انجام می شود؟

عمل باندینگ معده به روش عمل لاپاراسکوپی انجام می شود و برای انجام عمل باندینگ معده لازم است پزشک جراح برش های نسبتا ریزی را در ناحیه شکم ایجاد نماید. تعداد این برش ها بین 1 تا 5 برش متغیر است. سپس دستگاه لاپاراسکوپ (یک لوله باریک و مجهز به دوربین) را از طریق یکی از این برش ها به سمت ناحیه مورد نظر هدایت می کند. در همین حین باید نوار سیلیکونی مورد نظر را درست از قسمتی در نزدیکی پوست به بدن وارد کند.

سالین یا آب نمک استریل را نیز باید از همین طریق به داخل یا خارج از لوله سیلیکونی تزریق نمایند. ورود و خروج محلول آب نمک باعث سفت یا شل شدن نوار سیلیکونی خواهد شد. به این ترتیب، نوار قابل تنظیم شده و در وضعیتی متناسب با شرایط بیمار و نظر پزشک به کار گرفته می شود. این کار منجر به کاهش عوارض جانبی می گردد و روند کاهش وزن را بهبود خواهد داد.

روش انجام باندینگ معده

تمامی مراحل عمل باندینگ معده در حدود 30 تا 60 دقیقه قابل انجام است. با این حال، در بسیاری از موارد پزشک مدت زمان این عمل را تعیین می کند که البته شرایط بیمار در آن بی تاثیر نیست.

عمل باندینگ معده باید تحت بیهوشی عمومی و در بیمارستان مجهز انجام گیرد. این جراحی به عنوان یک جراحی سرپایی محسوب می شود. دقت کنید که فرد باید از یک روز قبل از عمل هیچ گونه مواد غذایی مصرف نکند. البته ممکن است مراقبت های دیگری نیز لازم باشد که پزشک جراح حتما آن ها را یادآوری خواهد کرد.

مزایای عمل باندینگ معده چیست؟

لاغر شدن با عمل باندینگ معده برای بسیاری از بیمارانی که با اضافه وزن های بالا هستند، مفید است. مزایای عمل باندینگ معده باعث شده تا پزشکان متخصص آن را به عنوان یک روش جراحی موثر معرفی کنند. دکتر علیرضا آذرپیکان نیز یکی از جمله پزشکانی هستند که انجام عمل باندینگ معده را توصیه می کنند. برخی از مهم ترین مزایای جراحی لاغری باندینگ معده با استفاده از لاپاراسکوپی عبارت اند از:

  • امکان کاهش وزن به صورت طولانی مدت در افراد با وزن بالا
  • دوران نقاهت کوتاه و بهبودی نسبتا سریع
  • کاهش احتمال بروز عفونت زخم ها و فتق در دوران پس از جراحی
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی و اضافه وزن نظیر دیابت و فشار خون بالا
  • پیشگیری از بروز اختلال بی اختیاری ادرار
  • جذب املاح مغذی مواد غذایی بدون اختلال
  • بهبود کیفیت زندگی افراد با اضافه وزن بالا

نتیجه عمل باندینگ معده چیست؟

بر اساس نظر پزشکان متبحری نظیر دکتر سید علیرضا آذرپیکان، جراحی باندینگ معده می تواند 35 تا 45 درصد از وزن بیمار را کاهش دهد. برای مثال، اگر فردی صد کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد، عمل باندینگ معده می تواند وزن او را به اندازه 35 تا 45 کیلوگرم کمتر از قبل کند. البته این مساله به وضعیت جسمانی و نحوه پاسخ دهی بدن او به جراحی نیز بستگی دارد.

جراحی لاغری باندینگ معده،

جراحی لاغری باندینگ معده را می توان یک عمل برگشت پذیر دانست. زیرا این عمل بدون نیاز به برش های گسترده انجام می گیرد. از سوی دیگر اگر فرایند جراحی به صورت معکوس انجام شود، معده می تواند به حالت اولیه خود باز گردد.

یکی از مهم ترین ویژگی های عمل باندینگ معده که آن را از عمل بای پس معده متمایز می کند، عدم ایجاد اختلال برای جذب مواد غذایی است. در واقع، با نصب حلقه در بالای معده تنها اشتها کم می شود و مانعی برای جذب املاح مواد مصرفی ایجاد نخواهد کرد. به این ترتیب، بیمار با کمبود ویتامین و دیگر مواد مغذی در آینده مواجه نخواهد شد.

عمل باندینگ معده چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟

عمل باندینگ معده نیز مانند هر نوع جراحی دیگری می تواند عوارضی را برای بیمار در پی داشته باشد. با این حال، این جراحی لاغری معمولا یک روش موفق به حساب می آید و برای بیماران مفید است. البته اگر هر عمل جراحی توسط پزشکان متخصص ماهر انجام گیرد، قطعا کمترین عوارض را در بر خواهد داشت. برخی از عوارض شایعی که ممکن است در اثر انجام عمل باندینگ معده بروز کنند در ادامه آمده اند:

  • احساس تهوع و استفراغ که این حالت در بسیاری از افراد دیده می شود. تهوع و استفراغ بعد از این عمل طبیعی است و تنها با تنظیم میزان سفتی حلقه سیلیکونی می توان آن را بهبود داد.
  • بروز مشکل در دستگاه تنظیم حلقه
  • بروز عفونت جزیی در محل جراحی و زخم ها
  • امکان بروز خونریزی که با احتمال بسیار کم رخ می دهد

عوارض اختصاصی عمل باندینگ معده کدام اند؟

عوارض یاد شده در قسمت قبل، از عوارض عمومی عمل لاغری باندینگ معده محسوب می شوند که ممکن است در اکثر افراد دیده شوند. اما جراحی باندینگ معده عوارض اختصاصی نیز دارد که تنها در موارد خیلی محدود گزارش شده اند. در ادامه به برخی از مهم ترین عوارض اختصاصی باندینگ معده اشاره می کنیم.

عوارض باندینگ معده

عوارض عمل باندینگ معده ؛ پرولاپس

از جمله عوارض اختصاصی در جراحی لاغری باندینگ معده می توان به پرولاپس (Prolapse) اشاره کرد. این نوع عارضه را می توان یکی از شایع ترین اورژانس های عمل باندینگ معده دانست. به طوری که گاهی افراد ناچار به انجام مجدد عمل جراحی می شوند. شیوع عارضه پرولاپس در بین کاندیداهای این جراحی حدود سه درصد است. عوارض پرولاپس بعد از عمل باندینگ معده شامل استفراغ پس از عمل، دیسفاژی یا گیر کردن غذا و عدم تحمل غذا یا مایعات توسط افراد خواهد بود.

عوارض عمل باندینگ معده ؛ اسلیپیج (Slippage)

عارضه اختصاصی دیگری که در صورت انجام عمل باندینگ ممکن است به وجود آید، اسلیپیج نام دارد. البته درصد ابتلا به این عارضه کمتر از سه درصد بوده و شیوع آن از پرولاپس کمتر به نظر می رسد. در هر حال، اگر جراحی لاغری باندینگ معده با تکنیک های جراحی موثر و مخصوص انجام گیرد، می توان از بروز عارضه اسلیپیج نیز جلوگیری به عمل آورد.

عوارض عمل باندینگ معده ؛ فرسودگی یا اروژن باند معده

گاهی افرادی که عمل باندینگ معده انجام می دهد با مشکل فرسودگی یا اروژن باند معده (Gastric Band Erosion) روبرو می شوند. این حالت زمانی است که باند یا حلقه استفاده شده در معده فرو می رود. البته احتمال بروز این عارضه بسیار ناچیز است و تنها در یک درصد از موارد می توان شاهد آن بود. علائم اروژن باند معده تب، حال عمومی بد و عفونت های داخلی شکمی خواهد بود.

بهترین رژیم غذایی بعد از عمل باندینگ معده چیست؟

اصلی ترین اقدام در روزهای بعد از انجام عمل باندینگ معده، محدود کردن مقدار مصرف غذا است. به طور کلی، در روزهای اولیه پس از جراحی باید از غذاهای آبکی استفاده نمود. به طوری که رژیم غذایی به آب، مایعات و سوپ های رقیق محدود خواهد شد. تا پیش از گذشت 4 هفته از عمل، بیمار می تواند از غذاهای پوره شده و سبک نظیر ماست و سبزیجات استفاده کند. مصرف غذاهای نرم باید به 4 تا 6 هفته پس از عمل باندینگ معده موکول گردد.

رژیم غذایی بعد از باندینگ معده

معمولا پس از گذشت 6 هفته، پزشک جراح مصرف مواد غذایی معمول را برای شخص بلامانع می داند. البته شاید بهتر باشد از همان ابتدا با یک پزشک متخصص تغذیه نیز در ارتباط باشید.

هزینه عمل باندینگ معده چقدر است؟

هزینه هر عمل جراحی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. بخش مهمی از نتیجه جراحی به نحوه عملکرد و میزان تبحر پزشک جراح بستگی دارد. بنابراین، مسلما برای یک جراح خوب باید دستمزد بیشتری نیز پرداخت نمود. سایر هزینه ها شامل هزینه های بیمارستان، انجام آزمایش های قبل از عمل جراحی و داروهای مصرفی بعد از آن نیز باید به هزینه عمل باندینگ معده اضافه گردد.

دکتر سید علیرضا آذرپیکان ؛ فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته

جهت انجام عمل باندینگ معده می توانید به دکتر سید علیرضا آذرپیکان مراجعه کنید. ایشان با تجربه ای که در زمینه انواع جراحی های لاغری دارند، می توانند درمان بیماران را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

مطالعه بیشتر و منابع:

https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/laparoscopic-adjustable-gastric-banding

https://www.pennmedicine.org/for-patients-and-visitors/find-a-program-or-service/bariatric-surgery/procedures/adjustable-gastric-band

معرفی دکتر جراح:

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان از دانشگاه تهران

دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته_جراحی چاقی از دانشگاه تهران،رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *