جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
logo

جراحی چاقی و عمل لاغری

عمل لاغری یا جراحی چاقی، جز عمل های جراحی بزرگ در پزشکی محسوب می شود. جراحی های لاغری برای افرادی که شاخص توده بدنی زیادی دارند و با ورزش و رعایت رژیم غذایی به نتیجه مطلوب نرسیده اند، توصیه می شود. در این نوشتار درباره انواع روش های جراحی، مزایا و معایب و همچنین نکات مهم بحث خواهیم کرد. تا انتها همراه باشید.
جراحی چاقی و عمل لاغری

جراحی چاقی یا عمل لاغری چیست؟

عمل لاغری مختص افراد چاق است، یعنی افرادی که بی ام آی بالای ۳۵ یا چاقی درجه ۲ به بالا دارند، مشمول این جراحی هستند. نکته مهم این است که نباید این جراحی را با جراحی های زیبایی (مثل لیپوساکشن یا ابدومینوپلاستی) اشتباه گرفت. این جراحی با متد لاپاراسکوپی و دستکاری هایی که روی دستگاه گوارش فرد صورت می‌گیرد، باعث کاهش حجم مصرفی مواد غذایی و کاهش جذب مواد غذایی در فرد شده و در طول بازه زمانی ۱۸ ماه باعث کاهش وزن چشمگیر فرد می شود.

در حالیکه جراحی های زیبایی مثل لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی، برای چاقی های موضعی به کار می رود. یعنی فرد دچار چاقی مفرط نیست و فقط قسمتی از بدنش، مثل پوست شکم یا پهلوها یا ران پا، دچار چاقی موضعی شده است. در این مواقع فرد نیاز به ساکشن چربی های اضافه دارد و در طول این متدهای جراحی، به طور کلی فقط حدود ۳ تا ۵ کیلو کاهش وزن را تجربه می کند. در حالی که در اعمال جراحی چاقی در بازه زمانی ۱۸ ماه حدود ۳۰ تا ۵۰ کیلو کاهش وزن داریم..

انواع جراحی چاقی

انواع عمل های جراحی چاقی:

اعمال جراحی لاغری یا باریاتریک در کل به سه گروه بزرگ تقسیم می شوند:

١) اعمال جراحی محدود کننده (Restrictive surgery)

٢) اعمال جراحی سوءجذبی (malabsorptive)

٣) اعمال جراحی ترکیبی که شامل محدود کننده و سوء جذبی می باشد.

اعمال جراحی محدود کننده

قدیمی ترین نوع آن عمل جراحی گاستریک باندینگ (کوچک کردن معده با حلقه) است که در سال ۲۰۰۱ توسط FDA تایید شد و به وسیله باندی که در اطراف ابتدای معده گذاشته می شود و با تنگ کردن دهانه معده باعث کم خوردن فرد و کاهش وزن می شود ولی در بعضی از مراکز اروپا که تجربه ۱۵ ساله در زمینه عمل جراحی لاپاراسکوپیک باندینگ معده را دارند طبق گزارشات اخیر به دلیل تاثیر بلندمدت ضعیفی که این روش داشته تقریبا این روش منسوخ شده و این روش جراحی در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا انجام نمی شود.

دومین عمل جراحی این گروه عمل لاغری اسلیو است که این عمل جراحی جدیدترین جراحی باریاتریک استاندارد شناخته شده است که در حال حاضر به صورت طوفانی در کل دنیا در حال انجام شدن است و این جراحی در سال ۲۰۰۹ توسط انجمن جراحی متابولیک و باریاتریک آمریکا به عنوان یک عمل جراحی مستقل شناخته شد و در حال حاضر به سرعت در حال فراگیر شدن در آمریکا هست و تقریبا شایع ترین عمل جراحی چاقی که در کل دنیا در حال حاضر در حال انجام است عمل جراحی اسلیو معده است.

سوالات عمل اسلیو معده

اعمال جراحی این گروه با کاهش حجم معده باعث کاهش مصرف مقدار مواد غذایی توسط فرد می شوند و باعث کاهش وزن در طول بازه زمانی ۱۸ ماه می شوند.

عمل‌های جراحی سوءجذب

فقط باعث سوء جذب فرد می‌شوند و شامل دو نوع عمل جراحی انحراف صفراوی پانکراسی یا بیلیو پانکراتیت دایورژن و عمل دئودنال سوئیچ است. این اعمال جراحی  بسیار کم انجام می‌شوند تقریبا زیر ۵ درصد از موارد کل اعمال جراحی چاقی دنیا شامل میشه و بیشتر در افراد بسیار چاق و افرادی که BMI بالای ۶۰ دارند و افرادی که اعمال جراحی چاقی دیگر در آنها شکست خورده انجام می شود.

 عمل جراحی ترکیبی

این روش هم باعث محدود کردن حجم مواد غذایی و هم باعث سوء جذب بیمار می شوند و مورد تایید ترین نوع جراحی این گروه بای پس کلاسیک معده است که هم باعث کاهش حجم معده و هم باعث کاهش جذب مواد غذایی میشود. البته در این گروه اعمال جراحی دیگری هم در حال گذراندن مراحل تحقیقاتی هستند و کمابیش در حال انجام هستند که از جمله آنها می توان جراحی اُمگا یا مینی بای پس کلاسیک و جراحی ساسی را نام ببریم که البته هنوز این جراحی‌ها در حال گذراندن مراحل تحقیقاتی هستند و تایید نهایی را کسب نکردند و ممکن است که در آینده این اعمال جراحی تایید و یا حذف شوند.

ویدیو تجربه عمل چاقی

ویدیو های بیشتر در لینک : تجربه عمل اسلیو معده

بهترین جراحی عمل لاغری کدام است؟

به صورت قطعی نمی‌توان گفت کدام عمل جراحی لاغری بهتر است و کدام روش باعث کاهش وزن بیشتری می شود و هر نوع روش جراحی دارای معایب و محاسن خودش است. ولی در مشاوره قبل از عمل، با توجه به وزن اولیه فرد، بیماری های همراه و عادات غذایی فرد بهترین روش جراحی برای لاغری توسط جراح انتخاب خواهد شد و انتخاب نوع جراحی را باید به جراح واگذار کرد. انتخاب نوع جراحی نباید بر اساس انتخاب و میل خود فرد و بر اساس تحقیقاتی که خود فرد از نزدیکان خود به عمل آورده، تعیین شود.

نوع جراحی هر فردی با فرد دیگر متفاوت می باشد و ممکن است نوع جراحی که در نزدیکان شما به شکست و افزایش وزن مجدد منجر شده باشد، اتفاقاً همان نوع جراحی برای شخص شما مفید و موفقیت آمیز باشد. پس در کل انتخاب نوع جراحی رو را به خود جراح واگذار فرمایید.

درخواست مشاوره تخصصی و استعلام قیمت

جهت مشاوره تخصصی با دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ جراحی چاقی و جراحی سرطان فرم زیر را تکمیل نمایید

 

روش های جدید جراحی لاغری کدامند؟ آیا انجام بدهیم یا خیر؟

حدود ۷۰ سال از عمر و تکامل جراحی چاقی در دنیا می گذرد که در طی این ۷۰ سال اعمال جراحی چاقی بسیار زیاد و متنوعی ابداع و امتحان شدند که عده ای  از این اعمال جراحی به دلیل عوارض یا شکستی که در کاهش وزن داشتند به صورت کامل کنار گذاشته شدند و عده‌ای از آنها نیز به دلیل موثر بودن همچنان پا بر جا هستند. اعمال جراحی قبلاً تماماً به صورت باز با برشی در خط وسط انجام می شد.

تقریبا در سال ۱۹۹۰ میلادی برای اولین بار عمل جراحی لاپاراسکوپی ابداع شد و به دلیل اینکه عمل جراحی لاپاروسکوپی با ریسک چسبندگی کمتر، درد بعد عمل کمتر، اسکار جراحی کمتر و بازگشت به کار سریعتر، احتمال فتق کمتر در شکم بیمار بود، کم کم جایگزین اعمال جراحی باز چاقی شد و در حال حاضر تمام اعمال جراحی چاقی به صورت لاپاراسکوپی در حال انجام است.

جدیدترین روش های جراحی لاغری شناخته شده، عمل اسلیو معده به روش لاپاراسکوپی است. که تقریبا در سال 2009 به عنوان عمل جراحی مستقل توسط انجمن جراحی متابولیک و باریاتریک آمریکا شناخته شد و به سرعت در حال فراگیر شدن در جهان و از جمله در ایران است و شایع ترین عمل جراحی که در حال حاضر در حال انجام است همین عمل جراحی اسلیو معده به صورت لاپاراسکوپی می باشد.

فواید جراحی لاغری

در خیلی از موارد بیماری چاقی به جز بعد جسمی از نظر روحی و روانی هم ممکن است تبعاتی را برای فرد چاق به دنبال داشته باشد. این تبعات به ویژه در حالت شدید بیماری چاقی ( شاخص توده بدنی بیش از 35)،   دارای بار بیشتری است.  یکی از این موارد داشتن تصویر بدنی ضعیف است . این مشکل احتمال دارد از طرف فرد یا دیگران نسبت به بدن و هیکل او پیدا ایجاد شود.

تصویر بدنی ضعیف در طولانی‌مدت خود، کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس را در پی دارد. پیامد نهایی این ماجرا، ایجاد خلق پایین و کاهش بازدهی فردی و اجتماعی در فرد مبتلا به بیماری چاقی است. این امر منجر به این می‌شود که دایره مشکلات ناشی از چاقی به خود فرد محدود نشده و اجتماع را نیز درگیر کند. لذا فواید جراحی چاقی نیز در بعد شخصی محدود نمی‌شود.  مبارزه با بیماری چاقی موجب پدیدار شدن پیامدهای مفید و مثبت در ایجاد نشاط و کارآمدی جمعی است.

با تجربه یک جراحی موفق و بعد از سپری کردن دوران نقاهتی موفق، فرد تصویر ذهنی مثبتی از بدن خود پیدا می‌کند. کاهش وزن منجر به این می‌شود که  فرد جراحی شده، عزت نفس و اعتماد به نفس خود را باز یابد. در درجه بعدی فرد در بعد شخصی از زندگی روزمره پر نشاطی لذت می‌برد . در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی هم فرد جراحی شده با افزایش بازده روبرو می‌گردد. نتیجه نهایی این فرایند بالا رفتن سطح نشاط، بهروزی و تولید در کل جامعه می‌باشد.

فواید جراحی لاغری

 

درمان بیماری های در ارتباط با چاقی

داشتن تصور ضعیف از خود، تقریباً در تمام این افراد وجود دارد. بیماری های مهم دیگری که به عنوان مشکلات طبی مربوط به چاقی تعریف می شوند بسیار متعدد هستند و شایع ترین و شناخته شده ترین آنها شامل بیماریهای

آرتروز مفصلی، کمر درد، افزایش فشار خون، خروپف و آپنه انسدادی در خواب، بیماری رفلاکس معده، سنگ کیسه صفرا، دیابت نوع دو، افزایش چربی خون، افزایش کلسترول، آسم، سندروم هیپوونتیلیشن چاقی، آریتمی های مرگبار قلبی، نارسایی قلب سردردهای میگرنی، بیماری سودو تومور سربری، زخم های استاز وریدی پا، ترومبوز و لخته وریدی عمقی پا، آمبولی ریه، راش های قارچی پوست، آبسه های پوست، آکنه پوستی، بی اختیاری ادراری استرسی، نازایی، اختلالات قاعدگی، افسردگی و انواع سرطان ها که در این افراد چاق شایع تر است مثل سرطان رحم، سرطان پستان، سرطان کولون و پروستات می باشد.

موارد گفته شده معضلات جسمانی و اجتماعی است که افراد چاق با آن روبرو هستند با اعمال چاقی که برای این افراد انجام می‌شود و کاهش وزنی که در طی  بازه زمانی یک و نیم سال به صورت چشمگیر برای افراد ایجاد می شود بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد تمامی مشکلات فوق حل خواهد شد و فرد دوباره به محیط جامعه برخواهد گشت و تمامی مشکلات جسمانی بیمار نیز با اعمال جراحی چاقی بازگشت خواهد شد.

 آیا بعد از عمل جراحی چاقی می توان باردار شد؟

شیوع تنبلی تخمدان یا بیماری تخمدان پلی کیستیک (pco) در افراد چاق به شدت بالا است. بطوریکه در جامعه ما ۵۰ درصد افراد مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک، چاق هستند و شیوع بسیار بالایی دارد. در این افراد پس از عمل جراحی چاقی، کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین در بدن اتفاق میافتد و این بیماری نیز محو می شود و بین ۵ تا ۱۰ درصد موارد کاهش پیدا می‌کند و با کاهش این بیماری، ریسک بارداری در افراد چاق بیشتر است و خیلی از افرادی که قبل از عمل جراحی چاقی، نازا بودند یا مشکلات قاعدگی و تنبلی تخمدان داشتند بعد از عمل جراحی چاقی تمامی این مشکلات برطرف شده است.

توصیه می شود افراد بعد از عمل جراحی چاقی در بازه زمانی ۱۸ ماه تا ۲ سال بعد از عمل اقدام به بارداری کنند چون در طی ۱۸ ماه اول، بدن فردی که در حال کاهش وزن است نیاز به تغذیه دارد و باید از مکمل های دارویی که پس از عمل جراحی چاقی به آنها می‌دهیم استفاده کند ،که احتمال چاق شدن فرد و آسیب به نوزاد وجود دارد. به خاطر همین ما توصیه می‌کنیم که افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند حداقل ۱۸ ماه پس از عمل جراحی چاقی اقدام به بارداری کنند.

برای افراد جوان و همچنین بانوانی که قصد بارداری بعد از عمل جراحی چاقی دارند ترجیح ما به عمل اِسلیو است.

زیرا جنین نیاز به ریز مغذی ها دارد و در عمل جراحی بای پس، احتمال سوء تغذیه و کمبود ویتامینها در فرد وجود دارد و ممکن است جنین دچار مشکلاتی شود.

عوارض جراحی چاقی چیست؟

یک مردی که در سن ۲۰ سال به بالا به شدت چاق است نسبت به مردهای هم سن و سال خودش که غیر چاق هستند معمولاً طول عمر کمتری دارد و ۱۲ سال عمرش نسبت به افراد دیگر کمتر است و همچنین یک زن شدیدا چاق ۹ سال کمتر نسبت به افراد هم سن و سال خودش و غیر چاق  عمر میکند.

عوارض جراحی چاقی

خود چاقی همراه با بیماری‌های طبی فراوانی مثل فشار خون، دیابت، مشکلات قلبی، سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلب و آریتمی های قلبی مرگبار همراه است و قطعاً عوارض این بیماری های طبی همراه چاقی از عوارض جراحی چاقی بیشتر است و این بیماری های همراه نسبت به عوارض جراحی کشنده تر هستند.

اما عوارض جراحی چاقی خیلی وابسته به نوع جراحی چاقی است که جراح برای فرد انتخاب می‌کند و هر نوع جراحی چاقی، عوارض مخصوص خودش را دارد ولی در کل یکسری عوارض در همه اعمال جراحی چاقی مشترک است.

آمبولی ریه عوارض جراحی چاقی

یکی از عوارض جراحی چاقی، آمبولی ریه است که به دلیل وضعیت هایپر کوآگولوپاتی که در افراد چاق وجود دارد ریسک آمبولی در این افراد در هر نوع جراحی نه صرفاً جراحی باریاتریک و چاقی وجود دارد. راهکارهایی که برای کاهش آمبولی در این افراد داریم این است که قبل از عمل جراحی باید تحت یک سری آزمایشات کامل خون که وضعیت انعقادی فرد را می‌سنجند قرار بگیرند و درصورتیکه فاکتورهای انعقادی خون در این افراد مختل هست به متخصصین خون ارجاع داده شوند و تحت درمان‌های لازم انجام بگیرند و سپس جهت جراحی مراجعه کنند.

یکی دیگر از کارهایی که برای بیماران انجام می‌شود اکوکاردیوگرافی قلب و بررسی لخته در داخل قلب و دیگری نوار قلب قبل از عمل برای بررسی آریتمی های قلبی هست که در صورت وجود این آریتمی ها و لخته داخل قلب، درمان‌های لازم باید انجام بگیرند و سپس تحت جراحی چاقی قرار بگیرند.

یکی دیگر از کارهایی که قبل از عمل جراحی برای این افراد انجام می شود سونوگرافی داپر وریدی هر دو اندام تحتانی است که در صورتی که لخته فعال یا مزمن در ورید های اندام تحتانی وجود دارد قبل از اینکه تحت عمل جراحی قرار بگیرند تحت درمان لازم قرار بگیرند و سپس تحت جراحی چاقی قرار بگیرند.

پیشگیری از آمبولی در حین و پس از عمل جراحی

و اما اقداماتی که در حین و پس از عمل جراحی برای کاهش آمبولی فرد میتوان انجام داد؛ قبل از عمل جراحی، سرم تراپی و هیدراسیون کافی توسط تیم پزشکی انجام می‌شود، قبل از اینکه بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد آمپول هپارین یا ضد انعقاد به صورت وریدی در فرد تزریق می‌شود.

عمل جراحی چاقی باید به صورت کاملاً مناسب و در بازه زمانی بسیار کوتاه و مناسب انجام بگیرد. در این عمل جراحی استفاده از جوراب های پنوماتیک که به صورت متناوب فشار بر روی عضلات ساق پا می آورد و باعث حرکت خون در ورید ها و جلوگیری از استاز و انعقاد خون می شود برای فرد مفید خواهد بود.

بلافاصله پس از عمل جراحی و هوشیاری کامل بیمار، بیمار باید در بخش راه برود و با راه رفتن ریسک آمبولی در فرد کاهش خواهد یافت و به مدت دو هفته از آمپول ضد انعقاد جهت کاهش آمبولی فرد استفاده کنند تا ریسک آمبولی ریه در این افراد کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از عوارضی که به صورت کلی در هر نوع عمل جراحی چاقی وجود دارد ریسک خونریزی پس از عمل است.

راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از خونریزی پس از عمل:

١) تکنیک مناسب و تجربه جراح برای این عمل که جراح بتواند به خوبی رگهای نزدیک به معده و طحال را هموستاز و کوآگوله کند تا ریسک خونریزی بعد از عمل کاهش پیدا کند.

٢) از وسایل درجه یک و برندهای معروف جهت جلوگیری از خونریزی پس از عمل استفاده کند. با رعایت تمامی این اصول، ریسک خونریزی پس از عمل در این افراد نزدیک به صفر خواهد شد.

یکی دیگر از عوارض لیک یا نشتی محل آناستوموز است که راهکارهایی که برای کاهش ریسک لیک یا نشتی در این افراد وجود دارد:

١) انتخاب جراح متبحر و افرادی که اعمال جراحی زیادی در این زمینه انجام دادند و مهارت کافی جهت انجام این جراحی را دارند.

٢) انتخاب وسایل مناسب و منگنه های با سایز متناسب با قطر معده، برای کاهش نشتی معده می باشد.

٣) همان دوختن محل منگنه ها توسط جراح می‌تواند تا حدودی ریسک نشتی و لیک را در این افراد کمتر کند.

تنگی معده یا تنگی محل آناستوموز معده

یکی دیگر از عوارضی که پس از عمل جراحی های چاقی ممکن است اتفاق بیفتد تنگی معده یا تنگی محل آناستوموز معده به روده کوچک است که جهت کاهش بروز چنین عوارضی می‌توان موارد زیر را انجام داد:

١) انتخاب جراح متبحر و جراحانی که تعداد زیادی از اعمال جراحی چاقی را در این زمینه انجام داده‌اند. در واقع بهترین دکتر جراح چاقی درصد بروز این عوارض را کاهش می دهد.

٢) با انتخاب سایز بوژی مناسب جهت انتخاب سایز مناسب معده می‌توان ریسک تنگی معده را کاهش داد که معمولا با انتخاب سایز بوژی شماره ۳۶ تا ۴۰ فوت معمولاً ریسک تنگی معده به صفر خواهد رسید. معمولاً این عارضه به راحتی با آندوسکوپی و بالون زدن مکرر محل تنگی مرتفع خواهد شد و فرد از این مشکل رهایی خواهد یافت.

مراقبت بعد از عمل جراحی لاغری

بدیهی است که بعد از انجام عمل جراحی لاغری و استراحت نیاز به یکسری مراقبت ها می‌باشد. موارد اولیه به کاهش عوارض عمل جراحی مربوط می‌شود. این عوارض شامل بروز زخم، جای زخم (اسکار)، سوءهاضمه، ترشح مایعات از محل زخم، خونریزی داخلی و… می‌باشد. همچنین فرد بعد از عمل اگر در شهر خود نیست یک شب را در هتل یا شهر مقصد بگذراند. برای بازگشت به خانه، بهتر است یک نفر فرد جراحی شده را به خانه برساند. از مسافرت تنهایی و بلافاصله بعد از عمل باید خودداری گردد.

کاهش وزن زیاد به ویژه در اندام‌های تحتانی ممکن است در فرد عمل شونده احساس سبک‌بالی زیادی ایجاد کند. این حالت ممکن است به فعالیت بدنی بالایی منجر شود. فعالیت‌های بدنی بالا در زمانی که بدن کاملاً سالم است بسیار خوب می‌باشد.

ولی فعالیت بالا در زمان بهبودی و بازیابی بدنی فرد ممکن است عود زخم‌ها، از میان رفتن درن ( برای جمع‌آوری عفونت، ترشحات و خون) و همچنین باز شدن بخیه را به دنبال داشته باشد. اکثر این موارد احتمال ایجاد عفونت و در نتیجه بالا رفتن زمان بازیابی در فرد را در پی دارد.  در این حالت حتی صرف هزینه و یا انجام عمل جراحی دوباره  نیز گزینه‌هایی محتمل خواهند بود.

بعد از بهبود و گذاردن ریکاوری اگر فرد الگوی خوبی برای زندگی نداشته باشد ممکن است دوباره چاقی را تجربه کند. لذا برای پیشگیری از چاقی مجدد نیاز به اقداماتی در باقی عمر وجود دارد. این اقدامات رعایت رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی مناسب و مراجعه منظم و مشورت با پزشک معالج می‌باشد. همچنین باید فراموش نکرد زنانی که تحت عمل جراحی لاغری قرار می‌گیرند باید طی 12 الی 18 ماه بعد از عمل از باردارشدن اجتناب نمایند.

تاریخچه جراحی چاقی

با توجه به اینکه چاقی در حال تبدیل شدن به یک اپیدمی جهانی است، با شیوع این بیماری، عمل جراحی چاقی نیز در حال افزایش است.

عمل جراحی چاقی از ۷۰ سال پیش؛  تقریبا از سال ۱۹۵۰ میلادی شروع شد و اولین اعمال جراحی چاقی برای افراد چاق و با چربی خون بالا بود.

به این صورت که انتهای روده کوچک را به روده بزرگ وصل می کردند و با عدم جذبی که برای بیمار ایجاد می‌شد باعث کاهش وزن بیمار می شد.

در طی این ۷۰ سال اعمال جراحی چاقی بسیار زیادی ابداع و امتحان شدند که هر کدام از این اعمال جراحی برای برهه‌ای از زمان شیوع پیدا کردند و بسیار انجام می شدند ولی پس از گذشت مدتی با توجه به اینکه فرد مجدد افزایش وزن پیدا می کرد، کم‌کم منسوخ شدند و روش‌های جراحی دیگری برای بیماران ابداع شدند.

یکی از اعمال جراحی چاقی که در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۷۰ انجام می شد، عمل جراحی چاقی به اسم دئودنال سوئیچ (duodenal switch) بود که در افراد بسیار چاق و با BMI بالاتر از ۵۰ و ۶۰ این عمل جراحی انجام می‌شد.

عمل اِسلیو تقریبا مدل تغییر یافته ای از عمل دئودنال سوئیچ بود.

عمل دئودنال سوئیچ

عمل دئودنال سوئیچ یا انحراف بیلیو پانکراتیک یا انحراف صفراوی پانکراس، برای اولین بار در ماه مارس سال ۱۹۸۸ میلادی توسط آقای هِس و همکارانش گزارش شد.

این عمل جراحی از جمله دشوار ترین عمل های جراحی چاقی از نظر تکنیکی است و دارای بالاترین میزان عوارض است و در بیماران خیلی چاق به کار گرفته می شد و می شود.

با توجه به اینکه عمل جراحی چاقی بسیار خطرناک بود آقای Ganger پیشنهاد کرد که این عمل جراحی را به صورت دو مرحله انجام بدهیم.

در یک مرحله عمل کوچک کردن معده را انجام بدهیم و مدتی بعد از آن در مرحله دوم،  روده ها را جابجا کنیم. در کمال تعجب دیدند که بسیاری از بیمارانی که تحت عمل جراحی مرحله اول قرار گرفتند به شدت دچار کاهش وزن شدند؛ به طوری که حتی نیاز به مرحله دوم نبود و فرد فقط با عمل جراحی اول که در حقیقت همین عمل اِسلیو فعلی است دچار کاهش وزن می شود و ایده عمل لاغری اسلیو از همانجا در ذهن جراحان ایجاد شد که می‌تواند عمل مفیدی برای کاهش وزن افراد باشد.

بهترین دکتر جراحی لاغری

مطلبی که مطالعه نمودید بخشی از مصاحبه با دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ جراحی چاقی، لاپاراسکوپی و جراحی سرطان بود. ایشان چندین سال است در بیمارستان عرفان با انجام عمل های تخصصی موجب ارتقا کیفیت زندگی و سلامت بیماران بسیاری شده اند می توانید برای مشاوره جراح چاقی به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید، در ادامه چند منبع معتبر برای مطالعه بیشتر قرار داده شده است.

پیشنهاد ما برای تجربه عمل جراحی لاغری موفق و ایمن، دکتر سید علیرضا آذر پیکان می‌باشد. داشتن معلومات بالا، قدرت انتقال خوب اطلاعات و تجربیات به افراد و پیگیری و مهارت بالا از ویژگی‌های درخور این جراح می‌باشد. دکتر سید علیرضا آذر پیکان دارای کارنامه درخشان (نه فقط در جراحی چاقی) است که در ادامه ذکر می‌گردد:

  • عضو انجمن جهانی جراحی چاقی (IFSO)
  • عضو رسمی جامعه کلوپروکتولوژی اروپا (ESCP)
  • فلوشیپ فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته، کلورکتال و جراحی چاقی از دانشگاه شیراز
  • فلوشیپ فوق تخصصی انکوسرجری و لاپاراسکوپی پیشرفته
  • رزیدنت برگزیده دانشگاه تهران در زمان گذراندن دوران تخصص
  • سابقه بیش از ۳۰۰۰ جراحی موفق

برای دیدن ویدیو جراحی چاقی دکتر آذرپیکان به این سایت مراجعه کنید

معرفی دکتر جراح:

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان از دانشگاه تهران

دکتر سید علیرضا آذرپیکان فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان و لاپاراسکوپی پیشرفته_جراحی چاقی از دانشگاه تهران،رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان

17 دیدگاه دربارهٔ «جراحی چاقی و عمل لاغری»

  1. مهسا امینی

    سلام ممکن هست به بنده بگید چگونه بهترین جراح چاقی در ایران را پیدا کنیم؟

    1. دکتر سید علیرضا آذرپیکان

      سلام مهسا خانم با تحقیق و بررسی نتیجه نمونه جراحی های قبلی و کارنامه رضایت بیماران
      پرس و جو و …

  2. مینا صیادی

    سلام جناب دکتر، آیا جراحی چاقی می‌ تواند به عنوان یک راه حل موثر جهت درمان دیابت در نظر گرفته شود؟ احتراماً، آقای دکتر آذرپیکان، آیا می‌توانید بیشتر در مورد نقش و اثرات جراحی چاقی در بهبود و کنترل دیابت توضیح دهید؟ این روش در کمک به افراد دیابتی موثر است؟
    چه نکاتی باید در نظر گرفت و آیا تاثیرات جراحی بر دیابت دائمی و قابل مدیریت هستند؟
    همچنین، این درمان برای افراد خاصی توصیه می‌شود؟

    1. دکتر سید علیرضا آذرپیکان

      سلام. ببینید با توجه به کاهش وزن که پس از جراحی برای شما اتفاق میفته ، با کاهش بافت چربی و کاهش مقاومت به انسولین و اثر بخشی بیشتر انسولین و همچنین تغییرات هورمونی مثل GLP1 باعث بهبود و کنترل دیابت خواهد شد

    1. دکتر سید علیرضا آذرپیکان

      سلام ثنا خانم، عمل به صورت لاپاراسکوپی انجام می‌شود و جای بخیه بسیار کوچک است که به مرور و‌با مصرف کرم های مخصوص تا حد زیادی محو می شود

  3. مهرسا دیوانسالار

    سلام دکتر اذرپیکان تغذیه مناسب و مصرف غذا پس از عمل جراحی چاقی چگونه هست؟

  4. سلام اقای دکتر خوبین عمل جراحی چاقی بر روی عملکرد جنسی تأثیری داره؟ ممنون میشم بگید تاثیرات منفی داره؟

    1. دکتر سید علیرضا آذرپیکان

      سلام و احترام
      جراحی چاقی معمولا هیچ تاثیر منفی ای بر عملکرد جنسی افراد جراحی شده ندارد. البته با توجه به احتمال بروز عوارضی مانند عفونت، نشت و خونریزی انجام عمل سکس بلافاصله و یا در زمان کوتاهی بعد از اعمال جراحی چاقی توصیه نمی گردد. معمولا در بیشتر اعمال جراحی چاقی که شدت تهاجمی بالایی دارند، فرد باید تا دو هفته از انجام عمل سکس اجتناب نموده و بعد از آن باید روش  انجام سکس او با ملایمت و ملاطفت بوده و از انجام این عمل با خشونت و شدت بالا بپرهیزد. دلیل این امر این است که خطر بروز نشت، عفونت و خونریزی در ناحیه جراحی شده در فرد را بالا می برد.

  5. ممنون از مقاله خوبتون دکتر، از کجا میشه متوجه شد بهترین روش جراحی لاغری برای شخص خودمون چی هستش؟

    1. دکتر سید علی رضا آذرپیکان

      سلام و احترام
      بهترین روش لاغری بر اساس محاسبه BMI و براساس معاینه تعیین میشود، در صورتی که BmI بالای ۳۲ باشد، بهتر است اول جراحی چاقی (جراحی معده) انجام گیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *